От утопична мечта концепцията за изграждане на градове в неутралните

...
От утопична мечта концепцията за изграждане на градове в неутралните
Коментари Харесай

Новата икономика: Плаващи градове на хоризонта

От утопична фантазия концепцията за създаване на градове в неутралните води на Световния океан в последните години не просто мина през първи материализация, само че и става все по-популярна. Доколко тя е реалистична?
Каква е наклонността?
Някои милиардери си купуват бункери с вярата да оцелеят при апокалипсис, а други -  домове в намерено море. Богати вложители, измежду които някогашният основен изпълнителен шеф на PayPal Питър Тийл, възнамеряват да основат плаващи градове. Там милиардерите ще бъдат свободни от законите на международните страни и евентуално предпазени от климатичните бедствия на сушата.
" Systeading " - що е то?
През 2008 година програмистът Патри Фридман напуща работата си в Гугъл, с цел да се концентрира върху института Seasteading. Тази организация с нестопанска цел работи в региона на концепцията за " systeading ". Така, най-общо се назовава концепцията за основаване на непрекъснати резиденции в интернационалните води, за които не претендират страните по света. Един от първите вложители на организацията е Питър Тийл. Служителите на Seasteading Institute са посветили 15 години на проучването на концепцията за плаващи общности без регулации.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР