От УМБАЛ Александорвска извършиха сложна очна операция на 12-годишно момиче

...
От УМБАЛ Александорвска извършиха сложна очна операция на 12-годишно момиче
Коментари Харесай

Извършиха сложна очна операция на 12-годишно момиче след игра с лък

От УМБАЛ " Александорвска " направиха комплицирана очна интервенция на 12-годишно момиче от Габрово. Това е станало на 15 юли, откакто момичето е потърпевшо от игра с лък и стрела.

12-годишната Теодора е прегледана от експертите по местоживеене, след което е призната по неотложност в Клиниката по очни заболявания на УМБАЛ " Александорвска " с разкъсно-контузна рана на очната ябълка. Травмата е била с размери почти 11 мм. Операцията прави екипът на проф. Александър Оскар.

" Травмата е доста сериозна, от единия до другия завършек на роговицата, ирисът дефакто е вътре в раната. Ако се бяхме забавили с интервенцията, тогава роговицата се девитализира и шевовете не устоят и изпускат. Това компрометира цялата хирургична намеса ", изясни той.

При постъпване в клиниката момичето е разпознавало само светлина с повреденото око. Операцията има за цел да въстанови някаква зрителна функционалност, само че тя няма да е 100% . Прогнозата на екипа е оптимистична, тъй като задният очен сегмент не е обиден.

Първичната хирургична обработка цели да се възвърне херметичността на окото и да се предотврати вътреочна зараза.

Следват по-нататъшни интервенции съгласно зародилите затруднения, с цел да се обезпечи оптималната зрителна заостреност, съгласно капацитета на окото.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР