От Уелс до Шотландия, през Северна Ирландия, проповядваният от Борис

...
От Уелс до Шотландия, през Северна Ирландия, проповядваният от Борис
Коментари Харесай

Брекзитът на Борис Джонсън поставя на изпитание единството на Великобритания

От Уелс до Шотландия, през Северна Ирландия, проповядваният от Борис Джонсън краен вид на Брекзита слага на тестване единството на Англия, както установи самият министър председател по време на обиколка, белязана от враждебни реакции, написа Франс прес.

Консервативният водач, прочут с рошавата си руса коса, който наследи поста от Тереза Мей на 24 юли, посети в събота Северна Англия, преди да продължи към другите три провинции, съставящи Англия: Уелс, Шотландия и Северна Ирландия.

С каква цел? Да се опита да получи поддръжка за тактиката за излизане от Европейски Съюз, която планува Брекзит непременно на 31 октомври, в това число на цената на овакантяване без съглашение с Брюксел, сюжет, който е синоним на връщане към митническите формалности и тормози икономическите среди.

Но концепцията беше и да се изпрати обръщение за единение в страна, разграничена надълбоко от извършения на 23 юни 2016 година референдум за напускането на Европейски Съюз, който изостри районните несъгласия и в някои случаи ускори чувството за опълчване против централните управляващи в Лондон.

" Беше изцяло предвидимо, че изключително твърдият Брекзит ще окаже голямо въздействие върху единството (на Великобритания) ", акцентира Джон Спрингфорд от центъра за разбори Център за европейска промяна.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР