От УЕФА официално обявиха, че извърлят Ювентус от европейските клубни

...
От УЕФА официално обявиха, че извърлят Ювентус от европейските клубни
Коментари Харесай

Официално: Изхвърлиха Ювентус от евротурнирите

От УЕФА публично оповестиха, че извърлят Ювентус от европейските клубни шампионати за сезон 2023/24 вследствие на следствието на евроцентралата за подправени финансови облаги и заплати в клуба.
Прочетете още
Освен, че ще бъде лишен от присъединяване в Лигата на конференциите, торинският гранд отнася голяма санкция в размер на 20 млн. евро. Половината от тази сума е условна според от това дали годишните доклади на клуба за финансовите 2023, 2024 и 2025 година дават отговор на изискваните счетоводни условия, или не. Мястото на “Старата госпожа ” в шампионата ще бъде заето от Фиорентина.

Наказанието на Ювентус не е изненадващо, защото то беше предстоящо от няколко седмици насам. Според италианските медии даже е допустимо то да произлиза от съглашение на клуба с УЕФА, с цел да може да избегне изваждане от евротурнирите и през сезон 2024/25. Именно заради обвиняване във подправени финансови облаги “бианконерите ” бяха осъдени с -10 точки от Италианската футболна федерация през предишния сезон в Серия " А ", което ги прати от трето на седмо място в крайното класиране и трябваше да играят в Лигата на конференциите вместо в Шампионската лига. От клуба оповестиха, че няма да се възползват от правото си на обжалване на днешното решение на евроцентралата, само че акцентират, че това не значи, че признават своята виновност.

 
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР