От тях 681 са момчета, а 613 - момичетаДнес в

...
От тях 681 са момчета, а 613 - момичетаДнес в
Коментари Харесай

Общо 1294 бебета са проплакали в двете болници в Русе

От тях 681 са момчета, а 613 - девойки

Днес в двете акушеро-гинокологични отделения в Русе по традиция бе маркиран празникът на родилната помощ - Бабинден.

Зам.-кметът Златомира Стефанова поздрави екипите на двете отделения, като благодари на лекарите, акушерите, санитарите и анестезиолозите за всеотдайния труд и любовта, с която посрещат всеки нов живот в първите и най-важни часове от появяването му на бял свят.

„ Думата „ акушерка “ значи мъдра жена и съм уверена, че като дами и майки подхождате с огромно схващане и обич към всяка родилка “, обърна се към болничния личен състав заместник-кметът.

По традиция на празника бе спазен ритуалът за измиване на ръцете. В УМБАЛ „ Канев “ майката на 3-дневната Белослава - Цветелина Калчева, изми ръцете на една от най-опитните акушерки - Галина Илиева, която повече от 30 години практикува специалността.

В УМБАЛ „ Медика “ старшата акушерка Евгения Йорданова поля ръцете на лекаря с най-дълъг стаж в отделението - доктор Стела Минчева.

Началниците на двете отделения доктор Луиза Тончева и доктор Александър Рудницки си пожелаха новата година да донесе обич в фамилиите и доста здрави бебета.

Своите благопожелания по случай професионалния празник насочиха също регионалният шеф Анатоли Станев, ръководителят на Общинския съвет Иво Пазарджиев, ректорът на Русенския университет акад. Христо Белоев.

Общо 1294 бебета са проплакали в УМБАЛ „ КАНЕВ “ и УМБАЛ „ Медика “ в Русе през 2022 година От тях 681 са момчета, а 613 - девойки. В Русе са се родили 22 двойки близнаци и единствено едни тризнаци. Най-голямото бебе е 4 740 гр., а най-мъничкото 600 грама и се радва на положително здраве.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР