От тях 2202 са починали в резултат на инфекцията си

...
От тях 2202 са починали в резултат на инфекцията си
Коментари Харесай

Увеличение на хората, умиращи от резистентни към антибиотици инфекции след пандемията, разкриват данните

От тях 2202 са умряли вследствие на инфекцията си по отношение на 2110 през предходните 12 месеца.

шансът за гибел в границите на 30 дни след развиване на резистентна към антибиотици зараза се е нараснал от 19% на 20% през 2022 година За сензитивните към медикаменти варианти на заболяване процентът е 16%.

Д-р Колин Браун, зам.-директор за антимикробна устойчивост в UKHSA, сподели на брифинг, че тежестта на резистентните към антибиотици инфекции понижава от 2018 година насам.

Намалението се дължи частично на пандемията и измененията, които тя провокира в метода, по който хората търсят помощ за здравето проблеми, изясни той, преди да добави: „ За страдание, през 2022 година още веднъж сме очевидци на повишаване на резистентните към антибиотици инфекции спрямо това, което сме виждали преди.

„ Все още не сме създали пробив в каузи на инфекциите, които са резистентни - това остава много уверено, към една на всеки пет инфекции на кръвния поток - и виждаме загрижени покачвания на устойчивостта, обвързвана с някои антибиотици, които се употребяват за справяне с зараза на кръвния поток и сепсис. "

Шест нови медикаменти, утвърдени в Шотландия, в това число първото лекуване за рядко сърдечно заболяване

Употребата на антибиотици в Англия понижа от 2014 година, като през 2020 година се следи внезапен спад - само че наклонността беше обърната през 2022 година, когато се следи нарастване на предписанията с 8,4%.

Изображение: Предписанията за антибиотици към този момент се усилват: File Pic

Главният изпълнителен шеф на UKHSA Джени Харис приканва хората в Англия „ да лекувайте антибиотиците с почитание ", с цел да поддържате тяхната успеваемост.

Тя сподели: „ Очакваме, че в случай че получим бактериална зараза, ще има антибиотик, който да ни лекува, само че от време на време това към този момент е просто невероятно.

" Ако не се подхващат дейности, съществуването на животоспасяващи лекувания единствено ще намалее и способността ни да понижаваме инфекциите ще намалее, като най-вероятно ще се отрази най-зле на тези в най-бедното обществено състояние. "

p> Дейм Харис издаде увещание, че антибиотиците не би трябвало да се споделят и няма да работят при вируси като простуда, грип или COVID-19.

Прочетете повече:
Надежда за кръвни проби за Алцхаймер на NHS
Лекарите откриха паяк в ухото на жена

Хората на 65 и повече години имат най-голям % на инфекции на кръвния поток, породени от резистентни патогени, а бебетата под едно са идната най-рискова група.

Данните също по този начин разкриват, че хората в най-ниските социално-икономически групи са по-склонни да се заразят с резистентни към антибиотици инфекции спрямо техните богати сътрудници.

Азиатците и английските азиатски хора също са по-склонни да бъдат наранени, съгласно данни на UKHSA.

Източник: skynews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР