От ЦИК не е излизала информация за евентуалното разпределение на

...
От ЦИК не е излизала информация за евентуалното разпределение на
Коментари Харесай

Росица Матева: От ЦИК не е излизала информация за разпределение на мандати

От ЦИК не е излизала информация за възможното систематизиране на мандати. Това сподели в предаването " Лице в лице " по представителят на ЦИК Росица Матева в коментар на упрека на Бойко Борисов, който изрази удивление, че 98% бързо са преброени, а 2% постепенно се броят и може ли Слави Трифонов авансово да е знаел подредбата, откакто през днешния ден направи изказване преди да има разбъркване сред първия и втория в резултата.

" Не знам от кое място се вади този извод. Ние резултат не сме разгласявали. Обявяваме тези резултати, които са въведени към този момент. Предстои още няколко секционни изборни комисии с резултатите от гласуването отвън страната да бъдат въведени. В страната всички секционни изборни комисии от дълго време са въведени в базата данни. Много бързо беше обработен резултатът този път. За първи път толкоз бързо бяха обработени резултатите. През нощта, към 2-3 ч., имаше много Районни изборни комисии, които бяха завършили напълно с въвеждането. За първи път толкоз доста РИК идват в понеделник след изборите да предават документите в ЦИК. Днес ще имаме 100% обработени протоколи ", безапелационна беше Росица Матева

" Въвеждат се сега още към двайсетина протокола от чужбина, само че чакаме в две от секциите отвън страната. В Малта чакаме спомагателни документи от машинното гласоподаване, и една секция в Лондон - 481-ва секция, въобще не е предала никакъв резултат и се опитваме да се свържем с членовете на Секционната изборна комисия, с цел да изпратят резултата. Тогава към този момент ще имаме въведени 100% от протоколите. Но няма по какъв начин да обявим резултат, защото знаете, че в ЦИК се прави наново въвеждане на всички данни. Сега стартира въвеждането на тези 20 Районни изборни комисии, които са пристигнали към този момент, до края на деня чакаме още 7 да дойдат. Утре ще дойдат четири РИК, като се надяваме да дойдат до обяд, с цел да можем да създадем по-бързо повторното въвеждане и тогава към този момент ще имаме 100% и ще имаме опция да обявим резултата ", добави тя.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР