От три години жителите на пернишкото село Ярджиловци не плащат

...
От три години жителите на пернишкото село Ярджиловци не плащат
Коментари Харесай

Парадокс: В пернишкото село Ярджиловци не плащат за вода, защото нямат водомери

От три години жителите на пернишкото село Ярджиловци не заплащат за питейната вода. Причината - при промяната на ВиК-мрежата през 2017-а година не са им сложили водомери.

Перник

Днес на хората от Ярджиловци раздаваха минерална вода. И те са на същия воден режим както Перник - пускат им вода единствено по 5 часа в денонощието. Само че за тази вода хората от селото не заплащат. Причината е, че преди 3 години, когато на половината село прокарали нова водопреносна мрежа и чешми, от ВиК не сложили водомери.

Тогавашният шеф на ВиК-Перник Иван Витанов не беше открит за коментар, с цел да изясни по какъв начин се е стигнало до този абсурд. Според локалните хора сдружението се надявало да довърши плана и едвам по-късно да инсталира водомери. Сега хората от Ярджиловци незабавно би трябвало да пуснат декларация, а новият шеф на ВиК-Перник даде обещание да имат водомери още от февруари.
Росица Лазарова, кмет на с. Ярджиловци: Призовавам всички поданици на село Ярджиловци да си открият партида, която коства към 15 лева, а водомерите ще бъдат сложени от ВиК-дружеството, ще костват към 30 лева и ще са платени от него.
Само половината фамилии от пернишкото село Ярджиловци имат питейна вода от водопреносната мрежа. Останалите черпят вода от кладенци. Изваждат я с кофи и помпи.
Станка Кацарска, с.Ярджиловци: Три фамилии се обслужваме от този бунар, водата е на сериозната точка, свършва. А имаме дребни деца.
Въпреки митингите на хората от Ярджиловци и многочислените обещания, към този момент не е ясно по кое време цялото село ще има водопреносна мрежа и чешми с питейна вода.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР