От този уикенд много магазини и заведения в една от

...
От този уикенд много магазини и заведения в една от
Коментари Харесай

Протест на „Червените фенери” в Амстердам

От този уикенд доста магазини и заведения в една от атракциите на Амстердам – квартала на " Червените фенери " и близките улици в квартал " Де Вален " ще затварят по-рано, в това число обществените домове с витрините и други компании за полови услуги, оповестяват от БГНЕС. Те ще би трябвало да затварят в 3 ч. през уикенда вместо в 6 ч., а секс тружениците показаха угриженост по отношение на решението на общината да ги принуди да затворят по-рано бизнеса си. Нарастват опасенията, че някои от заетите в тях могат да прибягнат до незаконна работа и укриване, с цел да компенсират загубата на приходи заради съкратеното работно време.

Протест, проведен от секс работничките, прекъсна съвещанието на градския съвет в четвъртък, на което се обсъждаха разновидности за местоположението на оферти сексуален център.

Протестиращите са връчили на кмета на Амстердам Фемке Халсема петиция, подписана от 266 сексработници, в която се упорства за повече полиция в квартала на алените фенери вместо по-ранно затваряне и пренасяне в сексуален център като опция на квартала на „ Червените фенери ”.

По време на демонстрацията няколко сексработнички обявиха пред NL Times, че се нуждаят от тези спомагателни часове, с цел да осъществят облага, откакто платят за стаите, които употребяват чартърен. По-ранното затваряне ще редуцира времето за печелба на секс служащите почти на половина. " Преди среднощ хората просто се разхождат и гледат, само че не заплащат ", споделя секс труженичка, работеща в квартала на Червените фенери.

Особено през летните месеци повече хора са склонни да остават навън през нощта заради по-високите температури, по-дългите дни и по-късния залез. Това води до по-малък брой клиенти, които търсят услугите им, тъй като " хората идват единствено когато е мрачно ". Според нея, по-ранното затваряне може да докара до загуба на двама-трима клиенти. Сексработниците нормално би трябвало да печелят пари от четирима клиенти, единствено с цел да платят 180 евро за наема на стая през нощта.

Друга секс работничка споделя, че към този момент е чула истории за свои сътрудници, които са били потърсени за незаконна работа сред 3 и 6 часа сутринта, след въвеждането на по-ранното затваряне. " Разбирам, че хората се нуждаят от пари ", въздъхна тя, " само че е толкоз рисково ".

Фелисия Анна, ръководител на Red Light United, призна, че това е „ опция “ и е нещото, „ от което в този момент се опасяваме. “ Тя изясни, че от събота секс служащите ще усетят сериозна загуба на приходи. Това евентуално може да изкуши някои да обмислят да работят незаконно, с цел да покрият разноските си. Тези в комплицирана финансова обстановка може да одобряват клиенти или срещи, които нормално биха отказали от съображения за сигурност. " Те имат потребност от тези три часа ", акцентира тя.

Анна уточни, че този проблем е станал явен по време на пандемията, когато обществените домове бяха принудени да затворят. Някои продължиха да работят незаконно вкъщи или в жилища чартърен, надалеч от погледа и при по-висок риск. Клиентите биха ограбили проституиращите или биха ги изнудвали, че ще се обадят в полицията, защото знаят, че работят нелегално “. Друг проблем е, че секс служащите са по-малко склонни да рапортуват за принуждение, когато работят незаконно.

„ Легалната проституция е най-безопасната форма на секс работа “, твърди Анна.

Този уикенд в квартала на Червените фенери ще има в допълнение полицейско наличие, с цел да се подсигурява, че всички обществени домове с витрини съблюдават заповедта да затворят в 3:00 часа. Какво ще се случи по-късно към този момент остава неразбираемо.

Ограниченията за секс служащите са единствено една от точките в опита за ребрандиране на Амстердам. Както беше посочено, в квартала на „ Червените фенери ” ще бъдат въведени и други ограничавания, като да вземем за пример правила за заключване, ограничавания за продажба на алкохол и възбрана за пушене на улицата.

Градският съвет одобри и провеждането на няколко акции, в това число акцията " Стой настрани " (Stay Away), която в началото беше ориентирана към млади британци. В нея видеореклама предизвестява за вероятни противообществени прояви, в случай че те търсят термини като " ергенско празненство Амстердам ", " на ниска цена хотел Амстердам " или " пъб кроул Амстердам ".

Говорителят на заместник-кмета на Амстердам, Софян Мбарки, съобщи, че акцията е почнала във Англия, тъй като " част от тази група е мощно показана в нощния живот в центъра на града, съпроводен с повече от приблизително неприятно държание ".
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР