От този свят си отиде голям спортист, прославил името на

...
От този свят си отиде голям спортист, прославил името на
Коментари Харесай

Почина един от най-силните мъже, достигнал 400 кг Клек

От този свят си отиде огромен състезател, популяризирал името на Асеновград в цяла България. Внезапно вкъщи си, в предиобедните часове на вчерашния ден умря притежателят на купата „ Майстор на спорта” и републикански първенец в щангите Гюрсел Исмаилов.
Асеновградчанинът е печелил значително трофеи с името на Спортен клуб по повдигане на тежести „ Асеновец”.
Бат Гюрсо, както го назовават локалните, е почнал спортната си кариера на към 10-12-годишна възраст. Първият му треньор е Йордан Митков, а последният – Лъчезар Кишкилов. Исмаилов беше деен състезател съвсем 15 години. Непрекъснато участваше в огромни и по-малки републикански шампионати и съвсем постоянно се прибираше със подобаващ орден. Негови близки другари и сътрудници в спорта напомнят, че той е прочут в страната и отвън нея, като българинът, който доближи 400 кг Клек. С това си достижение, Исмаилов си е заслужил място измежду най-силните мъже. „ Беше доста добър играч и човек. Ползваше се с огромен престиж и почитание, от страна на нашия колектив. Гюрсо стартира да тренира още в 4-ти клас при нас. Винаги беше мощна опора на клуба ни и способства доста за щангите в Асеновград.”, сподели пред екип на последният треньор на Исмаилов от Спортен клуб по повдигане на тежести „ Асеновец” – Лъчезар Кишкилов .
Изразявайки съболезнования към околните, той описа, че асеновградският състезател до скоро към момента е посещавал залата по повдигане на тежести в града. Напоследък щангистът работеше, като дисководещ в локално заведение.
Той е бил на работа и в последната си нощ, след която се е прибрал напряко у дома. Няма информация да е боледувал или да е имал терзания, по отношение на здравето си. Гюрсел е женен и има щерка, която тази година ще бъде студентка в I-ви курс на Медицинския университет в Пловдив.
„ Ползваше се с положително име в Асеновград, имаше доста другари и голямо сърце.”, споделят негови близки.
Екипът на изрича съболезнования към фамилията на Гюрсел Исмаилов.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР