От този свят си отиде един от най-светлите люде на

...
От този свят си отиде един от най-светлите люде на
Коментари Харесай

Отиде си видният пловдивски общественик подполковник Ангел Христозов

От този свят си отиде един от най-светлите люде на Пловдив, индивидът с огромно сърце и необятна усмивка подполковник Ангел Колев Христозов.

На 28 август 2022 година след малко боледуване на 79 години ни напусна ръководителят на Българо-китайската асоциация за бизнес развиване, изтъкнат пловдивски държавник, предприемачът – построил, реконструирал и модернизирал едни от най-знаковите здания в града под тепетата.

Поклонението ще бъде на 31 август 2022 година от 12 часа в църквата „ Св. Архангел Михаил “ на Централни гробища в Пловдив.

Голям човек, визионер, преподавател, посланик, същински другар с необикновено възприятие за комизъм! И хиляди хубави думи да кажем за него отново няма да успеем да опишем ДОБРОТО, което той даряваше на всички! Как заразяваше с необятната си сила и възторг! Как постоянно търсеше позитивното! Човекът с огромни хрумвания и ново виждане на нещата успяваше посредством визионерския си взор да ни окуражи да творим и да продължаваме напред. Така ще го запомним всички негови сътрудници, които той трансформира в свои другари.

Ангеле, продължавай и в невидимия, небесен свят в бясно движение да тропаш ръченицата, с която караше да наскачат и да се впуснат в надиграване с теб даже сдържаните китайци! Отиде си на ярък ден – когато по остарял жанр църквата отбелязва Успение Богородично. Но ти оставаш в сърцата ни!

Подполковник Ангел Колев Христозов е роден на 22.01.1943 година в гр. Джебел, Кърджалийско. В юношеските си години е танцьор в танцов състав „ Гео Милев “. Завършва през 1984 година Висшата школа на Министерство на вътрешните работи „ Георги Димитров “. Специализант на школата на Министерство на вътрешните работи в Киев. Дълги години работи в Криминална полиция – Пловдив преди да заеме длъжността на заместник-началник на 1-во РПУ – Пловдив. След това става шеф отдел ТИЛ при МВР-Пловдив. Член на Управителния съвет на секцията по битка към АФД „ Тракия “.

През 1993 година става съосновател на строителна компания „ МИАН “ ООД. Фирмата е известна с качествената си активност и оставя на Пловдив и други градове знакови здания – някои от тях построява, а други, които са монументи на културата, напълно реконструира и модернизира. Сред тях са зданията на Банка Биохим-Пловдив, ДСК-Пловдив, СИТИ ЦЕНТЪР-Пловдив, Руската книжарница на Главната улица в Пловдив, Застрахователно Дружество АЛИАНЦ България-Пловдив, църквата „ Света Богородица “ в Бачковския манастир, ДСК-Хисар, италианският цех БУЛСАФИЛ в с. Скутаре, хотелски комплекс „ Тримонциум “ – Пловдив и други

Ангел Христозов бе измежду основателите на Българо-китайската асоциация за бизнес развиване, на която остана ръководител до последните си дни. Сдружението инициира и реализира побратимяването на Пловдив с Шънджън, китайският мегаполис, който е в основата на икономическото знамение на Поднебесната империя. Ангел Христозов подпомагаше интензивно и развиването на най-голямата индустриална зона в Източна Европа – Тракия икономическа зона.

Поклон пред светлата памет на нашия другар и преподавател – подполковник Ангел Колев Христозов!

Вече ни липсва човешката му топлота, неговата благотворителност, остроумие, приятелско отношение, комизъм и усмивка. Искрени съболезнования на неговото семейство!

От екипа на Българо-китайската асоциация за бизнес развиване и Тракия икономическа зона
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР