От този понеделник всички румънски деца се връщат в училище,

...
От този понеделник всички румънски деца се връщат в училище,
Коментари Харесай

Румъния започва ваксинация на децата от пет до 11 години

От този понеделник всички румънски деца се връщат в учебно заведение, само че при избрани условия.

Нидерландия смекчава ограниченията от през днешния ден. Отварят магазини, фризьорски салони и спортни зали, само че с понижено работно време. Ограниченията за заведения за хранене, заведенията и културни обекти остават.

В Румъния от 26 януари стартира имунизация против COVID-19 на деца от 5 до 11 години.Това може да става обаче единствено при наложително единодушие на родителите или законните представители на децата. Записването за имунизация може да бъде направено и през онлайн платформа.

Румънските епидемиолози се базират на научни данни, съгласно които отбраната против разновидността Омикрон на ковид понижава след 4-ия месец след първия имунизационен цикъл.

Съветът е хората да си слагат подсилваща доза, изключително имунизираните с еднодозова ваксина.
Променят се и периодите на валидността на документите.

„ Що се отнася до европейските документи, хората с две дози или една, когато става дума за имунизацията на Янсен, валидността на документите се понижава до 270 дни или 9 месеца. Трябва да въведем това предписание в Румъния за всички, които желаят да пътуват в Европейски Съюз "., споделя доктор Адриана Пистол, основен епидемиолог

От този понеделник всички румънски деца се връщат в учебно заведение, само че при избрани условия. Остава опцията учениците още веднъж да преминат на онлайн образование при избрани условия, да вземем за пример при три коронавирус случая в един клас. Присъственото образование ще бъде допустимо в областите, където легловата претовареност в лечебните заведения е до 75% като правилото важи за детските градини, началните и междинни учебни заведения и гимназиите.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР