От този понеделник достъпът до сградите на парламента става само

...
От този понеделник достъпът до сградите на парламента става само
Коментари Харесай

Никола Минчев: Надявам се да не стигаме до ексцесии заради достъпа до НС

От този понеделник достъпът до постройките на Народното събрание става единствено със зелен документ или негативен Коронавирус тест. Две мобилни лаборатории са обезпечени на входовете на постройките, заяви бТВ.

В първия ден по новите правила ръководителя на Народното събрание Никола Минчев няма проблем да покаже зеления си документ. Надява се на подпомагане и от сътрудниците депутати.

„ Разчитам на моралната съвест на народните представители. Все отново сме си приели правила за достъп и е редно да ги съблюдаваме, създали сме организация “, разяснява Минчев.

Депутатите не могат да бъдат спирани от представители на НСО при отвод да покажат документ или откажат да се тестват.

„ Няма да стигаме до някакви ексцесии на входа на Народното събрание. Мисля, че ще е много неприятно към самата институция като пренебрежение “, споделя ръководителят на Народното събрание.

Днес Народното събрание не заседава и едни от първите, които влязоха в постройката бяха чиновници от администрацията. Тези, които нямат зелен документ, трябваше да се тестват. От пресцентъра не чакат скупчване в сряда, когато е постоянното съвещание.

„ Вие видяхте, че има изнесен пункт лаборатория. Не чакам да има усложнения в сряда със закъснели народни представители, процедурата е бърза и безболезнена “, споделя Теодора Димитрова от пресцентъра на Народното събрание.

Тестовете на администрацията и медиите се поемат от бюджета на Народното събрание.

На вътрешните входове има и специфична система, която разчита съответния документ и се прави съпоставяне с персоналната карта на дадения човек.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР