От този месец ще влязат в сила нови правила за

...
От този месец ще влязат в сила нови правила за
Коментари Харесай

Нови промени: Изпитите за шофьорска книжка вече и с клипове

От този месец ще влязат в действие нови правила за взимане на шофьорска брошура.

В теоретичните изпити за придобиване на дееспособност за ръководство на автомобил категория Б ще бъдат включени два видеоклипа, с които кандидат-шофьорите ще бъдат поставяни в действителна обстановка.

По време изпита курсистите ще би трябвало да преценяват по какъв начин да реагират, в случай че попаднат в обстановка със замръзнал път или при съвсем нулева видимост.

Заместник-министърът на превоза и известията Димитър Недялков сподели, че една от главните разлики сред младия и некомпетентен лидер и опитния подобен, е скоростта на взимане на решенията и разбора на видеото ще оказват помощ те да се научат да се оправят по-бързо със обстановката на пътя:

„ Бихме желали и да подсигурим всички вас, да могат да бъдат по-уверени, че заобикалящите ги хора и хората, съседите, които вземат участие в придвижването, са по-добре готови “.

Изпълнителният шеф на „ Автомобилната администрация “ Бойко Рановски сподели, че претендентът има право да прегледа клипа три пъти и по-късно ще му бъдат задавани въпроси. Въпросите от теста остават 45 на брой. Клиповете са направени по немски модел и са с дълготрайност 15 секунди:

„ Самият тест, в който има включени два видеоклипа, системата автоматизирано генерира резултата. Няма човешка интервенция, няма интервенция на чиновник на Изпълнителна организация „ Автомобилна администрация “ “.

По този метод на изпита по доктрина се смята, че в над 99% от случаите неопитен претендент не може да вземе изпита.
Източник: flashnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР