От това, което видяхме вчера и това, което виждаме днес,

...
От това, което видяхме вчера и това, което виждаме днес,
Коментари Харесай

Даниел Вълчев: Връщаме се към тази чудесна кочина, в която живяхме през 90-те години

„ От това, което видяхме през вчерашния ден и това, което виждаме през днешния ден, съгласно мен ние с доста бързи стъпки се връщаме към тази „ чудесна ” кочина, в която живяхме през 90-те години ”. Това съобщи юристът и политик проф. Даниел Вълчев в предаването „ Пресечна точка ” във връзка футболния митинг в София в четвъртък вечер и политическите прецеденти от последните дни.

„ Агресията в обществото, неуважението към мнението на другия, желанието да останеш на някакъв мотив без значение какво мислят хората, някакви раздути бюджети, които нашите деца ще изплащат – всичко това ме кара да се усещат в действителност като през 90-те години, а това е доста неприятно ”, добави още деканът на Юридическия факултет към Софийския университет „ Св. Климент Охридски ”, представен от Нова телевизия.

По думите му първото нещо, което няма по какъв начин да не направи усещане, е „ трагичната непросветеност на Министерството на вътрешните работи ”. Според него не става дума за „ момчетата, които са на улицата и са си изпуснали нервите ”, а че те не са подготвени да работят по избран метод. Техните ръководители не могат да се оправят с такава обстановка, уверен е Вълчев.

Юристът уточни, че реакцията на вътрешния министър Калин Стоянов е несъответстваща поради реакцията му, съгласно която нищо не се е случило. Той уточни, че системата на Министерство на вътрешните работи е извънредно нереформирана и се нуждае от дълбоки промени.

„ Още една аналогия с 90-те години е, че извънредно доста инцидентни хора са на основни позиции в страната и институциите, и резултатът от това няма да бъде добър за нас. В същото време ние нехаем, тъй като не вървим изключително доста и на избори ”, съобщи някогашният министър на образованието.

Що се отнася до проектобюджета за 2024 година, Даниел Вълчев съобщи, че „ по-ляв, популистки и малоумен бюджет от този на Асен Василев ” не е виждал. Според него ръководещите ще намерят консенсус по тази и други противоречиви тематики като дерогацията, тъй като множеството от тях нямат свободна воля.

 
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР