От това, което ние видяхме няма такъв срок - до

...
От това, което ние видяхме няма такъв срок - до
Коментари Харесай

Шефът на ТЕЦ „Брикел“: Няма срок 2038 г. в териториалните планове

„ От това, което ние видяхме няма подобен период - до 2038 година Има период, който е 2030 година – 1600 мегавата и 2035 година – 1000 мегавата. След 2035 година няма. Има голямо разминаване сред това, което се споделя и се написа на процедура. Затова хората са на улицата “, каза изпълнителният шеф на ТЕЦ „ Брикел “ Янилин Павлов.
 Прочетете още
„ Искаме да се направи енергийна тактика до 2050 година Да бъде заложено поетапно, с други възможности и предумисъл. Специалисти да бъдат поканени на срещите, да им градивен разговор и всичко да е поставено на масата, а не някой под давлението на лобита от Европейска комисия да каже, че по този начин желае Европа и по този начин вършим “, добави той. 

По думите му енергетиците са имали увещание от властта, че когато времето за  териториалните проекти , ще седнат дружно на масата и ще ги договорят. 
 
„ Ние сме страна членка Европейски Съюз и би трябвало да минем преход, само че не сме подготвени. Преходът към нисковъглеродни излъчвания не значи затваряне на въглищните централи и прекъсване на работата на мините. Има ред планове, които са подадени от наша страна и от тази на мините и всички централи. Казват, че тези пари не могат да бъдат пренасочени в такива планове. Накрая излиза една таблица и виждаме ред централи с тези пари “, сподели още шефът на ТЕЦ „ Брикел “.

По думите му приходите в хазната от работата на енергийните сдружения са 1,5 милиарда лева
 
„ Емисиите се заплащат от самите централи. Единствената помощ, която страната дава на централите е миксът, който е за контролирания пазар на популацията, който възлиза от порядъка на 300-400 млн. лева за година. Разликата в пазарната цена е тази, която се заплаща на страната. С тези 4 милиарда лева каква е алтернативата, Денков за какво не каже “, пита Янилин Павлов. 
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР