От тихи райски острови и отдалечени джунгли, гъмжащи от редки

...
От тихи райски острови и отдалечени джунгли, гъмжащи от редки
Коментари Харесай

Десет от най-интригуващите дестинации за 2022 г.

От тихи божествен острови и отдалечени джунгли, гъмжащи от редки екологични чудеса, до антични градове - вижте най-интересните дестинации за актуалната година, подбрани от departures-international.com:

Которски залив, Черна гора



Оградени от внушителни скали и подхранвани от искрящото Адриатическо море, криволичещите заливи, които съставляват Которския залив, по едно и също време са наричани най-южните фиорди на Европа и новата Черногорска ривиера. Последното название през последните години става все по-подходящ метод за разказване на процъфтяващия регион в югозападната част на страната.

Очарованието на неговите средновековни села и църкви в този момент е подсилено от лъскавия Порто Монтенегро - яхтено пристанище и кулинарна и комерсиална мека.

Оман



През последните години арабският султанат разцъфва като дестинация, само че към момента резервира атмосферата на тайнственост, не на последно място с помощта на Празния квартал. Огромна пустиня, ситуирана в Оман, Йемен, Саудитска Арабия и ОАЕ, регионът носи митичноусещане - с червеникаво-оранжев пясък, осигуряващ вълнообразен пейзаж.

Сега е по-лесно да преминете през тази велика пустиня с помощта на нов път, свързващ Оман със Саудитска Арабия. С предлаганите от от ден на ден компании турове, палаткови лагери и достоверна бедуинска кухня, това е завладяваща спирка за пътешестване до дребната нация.

А тя предлага толкоз доста други благоприятни условия за разглеждане - от стилната столица Маскат до планините в северния район на Мусандам, където 2000-метровите върхове се издигат от морето, а кристално чистите води основават благоприятни условия за гмуркане от международна класа.

Горна Бавария, Германия



Животът – и времето – наподобява се движат постепенно към езерата на Горна Бавария, множеството единствено на час път с кола от Мюнхен. Има известно обаяние в причудливите витрини, църкви в жанр рококо и вековни къщи с двускатни покриви, които се издигат последна стъклените води, отразяващи в явен ден идеално величествените алпийски върхове.

Бахами



Синоним на плажен комфорт от висок клас, този архипелаг от повече от 700 острова, заливи и островчета e в действителност необикновен. Ritz-Carlton Reserve – курорт с 90 стаи и 60 вили на остров Елеутера, бележи най-новото в развиването му, само че макар че се чака с неспокойствие, има и други добре одобрени атракции, които да притеглят гости.

От ноември Ocean Club, A Four Seasons Resort на Paradise Island, показа поп ъп градината Rosé Paradise - парче от Южна Франция на Карибите.

Галапагоски острови



Уникалната флора и фауна на Галапагоските острови са завладяваща атракция, само че какъв брой гости може да издържи такава нежна екосистема е предмет на яростен спор. Въпреки че през последните години еко хижите се оказаха както известни, по този начин и устойчиви, сигурно няма по-добър метод да видите най-хубавото, което тези острови могат да предложат, посредством транспортен съд.

Silversea's Silver Origin - круизен транспортен съд със 100 места, предлага това необикновено премеждие, като разполага с еквадорски водачи. За по-интимно прекарване, Aqua Mare е 50-метрова моторна яхта за 16 посетители, която предлага просторна и луксозна конюнктура на борда, дружно с двама водачи.
Източник: profit.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР