От тази сутрин стартира специализирана операция по метода широкообхватен контрол

...
От тази сутрин стартира специализирана операция по метода широкообхватен контрол
Коментари Харесай

Пътна полиция с проверки в Пловдив! Вижте къде СНИМКИ

От тази заран започва профилирана интервенция по метода " широкообхватен надзор ” на Кукленско шосе след митницата. От началото й до този миг са тествани близо 12 автомобила като не са открити никакви тежки нарушавания.

Констатирани са няколко нарушавания на водачи на товарни коли, които са били без предпазен колан и документи на транспортното средство, които не са взели със себе си. Това съобщи старши контрольор Васил Николаев, съобщи.

Проверките са  ориентирани към товарните коли и рейсовете, като се реализират взаимно от екипи на Пътна полиция към ОДМВР-Пловдив, Агенция Митници, Национална организация за приходите и Автомобилна администрация. Ще се вземе под внимание за съществуване на винетни такси, транспорт на рискови артикули. Служителите на полицията ревизират също по този начин и за правоспособност  на водачите и съществуването на всички нужни документи, всеки от тях ще бъде тестван за приложимост на алкохол, разяснява още Николаев.



„ В момента правим профилирана полицейска интервенция, която се организира на територията на цялата страна, а задачата ѝ е инспекция на водачи на товарни коли и рейсове, както и пасажери в рейсове. Ще се ревизират водачите за приложимост на алкохол, документи обвързвана с товара, включително и тахографски нарушавания на товарните коли, съществуване на застраховка “Гражданска отговорност ” и други нарушавания по Закона за придвижване на пътищата. В тази интервенция ще се акцентира и за слагането на предпазни колани ”, заяви старши инспекторът.

Той добави още, че най-често срещаните нарушавания са- ръководство без защитни колани и разговаряне по мобилен телефон.

От полицията споделиха, че профилираната акция ще продължи до 13:00 часа.

Очаквайте детайлности!

Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР