От тази сутрин е възстановено движението на трамваите по ремонтираното

...
От тази сутрин е възстановено движението на трамваите по ремонтираното
Коментари Харесай

Най-накрая: Петицата пак тръгна към Княжево

От тази заран е възобновено придвижването на трамваите по ремонтираното трасе на бул. " Цар Борис III " до Княжево, оповестиха Столична община и Центърът за градска подвижност. Линиите №5 и №11 потеглиха до обръщателното колело в квартала, а линия №4 - до обръщателното колело „ бул. Никола Петков “. 

Временната автобусна линия А5ТМ се закрива. Спирка с код 0880 „ Кв. Овча купел “ е изместена след кръстовището с бул. „ Овча купел “. На спирката ще стопират трамвайни линии № 4, 5 и 11. Мотрисите от линия № 11 няма да стопират на спирка с код 0881 „ кв. Овча купел “, разясняват от ЦГМ.

Вчера се е проведела държавната приемателна комисия, назначена от ДНСК, и обектът е получил позволение за прилагане, излиза наяве от известието.

Цялостно е сменен релсовият път, контактната мрежа, построени са нови перони, инсталирани са спиркови навеси. Според първичните обещания на Столична община ремонтът на трасето на петицата трябваше да завърши напролет на тази година, само че в реалност той се забави с към 8 месеца. По контракт обновлението трябваше да се извърши за до 730 календарни дни или 2 години след откриването на обекта. Строителната площадка бе открита през април 2021 година  

Междувременно обаче се натрупа голямо закъснение, за което от общината неведнъж дадоха обещание да глобят изпълнителя на дейностите- фирма ВДХ АД, чийто притежател е добре известният предприемач и някогашен началник в АПИ Велико Желев. Договорът за реконструкцията на релсовия път по " Цар Борис III " бе подписан през януари 2021 година и е на стойност 40,5 млн. лева. без Данък добавена стойност. 
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР