От тази сутрин (25 декември) е възстановено водоподаването за осем

...
От тази сутрин (25 декември) е възстановено водоподаването за осем
Коментари Харесай

Възстановиха водоподаването за 8 села в община Гърмен

От тази заран (25 декември) е възобновено водоподаването за осем села в община Гърмен , заяви пред Българска телеграфна агенция регионалният шеф на Благоевград Николай Шушков.

На 12 декември, в резултат на проливните превалявания и нарасналото равнище на река Места се скъса централният тръбопровод, който зарежда обитаемоте места в община Гърмен, а общинският кмет Феим Иса разгласи бедствено състояние.

Аварията засегна осем села , към които се подаваше вода единствено в границите на няколко часа на ден. За потребностите на хората бяха обезпечени водоноски, както и питейна вода, предоставена от Държавна организация " Държавен запас и военновременни ресурси ", уточни регионалният шеф Николай Шушков.

От седмица спешни екипи са работили на терен съвсем непрекъснато , посочи Шушков. Централният тръбопровод е възобновен по остарялото трасе, само че е със доста по-стабилна структура. Малко след 5 часа тази заран водоподаването по него за обитаемоте места в община Гърмен е пуснато, добави регионалният шеф.

По думите на Шушков бързата работа на терен ще повлияе позитивно на туристическия сезон в община Гърмен, в която има редица обекти, към които има сериозен интерес. На територията на общината се намира и известното с минералните си извори и лечебна вода село Огняново.

Заради безводието хотелиери и притежатели на по-малки обекти за настаняване са обмисляли анулация на резервации за коледните и новогодишните празници, уточни регионалният шеф и добави, че с бързата реакция и дейности на ангажираните институции няма да наложи да бъдат връщани посетители на обитаемоте места в община Гърмен.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР