От тази сряда разширяват двойно синята зона в София. Промени

...
От тази сряда разширяват двойно синята зона в София. Промени
Коментари Харесай

Синята зона в София: Двойно по-голяма и с ново работно време от днес

От тази сряда уголемяват двойно синята зона в София. Промени има и в работното й време.

Улица „ Христо Стамболски “ към този момент също е част от синята зона на столицата и престоят на нея ще коства 2 лв. на час. Само до през вчерашния ден тази улица беше в зелена зона, а паркирането беше на половина по-евтино.

Важна детайлност е, че огромна част от табелите на вътрешните улици към момента не са напълно сменени, че има смяна в зоните за почасово паркиране.

Паркирането на улица „ Бяло море “ от години е платено. От 1 декември обаче минава от „ зелената “ в „ синята зона “. Петър Атанасов живее на тази улица от години. Признава, че проблеми с паркирането има, само че не счита, че по-скъпият престой ще ги реши.

„ Няма да се облекчи… Обикалям улиците в съседство, до болничното заведение стигам и няма места. По 1 час диря, макар че е платено паркирането “, споделя Петър.
Снимка: btvnovinite.bg
На този декор близо 8 000 от местата в зелена зона минават към по-скъпата синя. Така от към 5 000 през вчерашния ден, през днешния ден тя към този момент е с 12 600 места. Промяна има и в работното време. От понеделник до събота то ще е от 8:30 ч. сутринта до 20 ч. вечерта.

Снимка: btvnovinite.bg Днес санкции на паркиралите в синя, само че платили зелена зона няма да се слагат. От на следващия ден обаче в случай че създадем нарушаване, даже по нехайство, ще бъдем глобени.

Остава и въпросът: Какво става, в случай че към този момент сме купили годишен винетен стикер за паркиране в зелена зона? Документът на Петър да вземем за пример е годен до 7 май.
Снимка: btvnovinite.bg
„ Казаха, че цената ще е една. 100 лв. на година “, разяснява мъжът.

От Центъра за градска подвижност прецизираха, че към този момент издадените стикери няма да се подменят, само че след приключването им, хората ще би трябвало да извадят такива за синя зона.

Така Петър да вземем за пример към този момент вместо 100 ще би трябвало да заплаща 150 лв..
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР