От тази седмица жителите на област Пазарджик, които са преболедували

...
От тази седмица жителите на област Пазарджик, които са преболедували
Коментари Харесай

В Областната болница в Пазарджик ще може да се дарява кръвна плазма

От тази седмица жителите на област Пазарджик, които са преболедували COVID-19, ще могат да подаряват кръв в Отделението по трансфузионна хематология на МБАЛ-Пазарджик. Това оповестиха от лечебното заведение. Желаещите да оказват помощ на други заболели с зараза, които се лекуват сега би трябвало да имат позитивен РСR тест и да са преболедували болестта преди 40 дни до 4 месеца.
Те би трябвало да са на възраст от 18 до 60 години, да са здрави и да нямат хронични болести, за които да одобряват медикаменти. Дарената кръв ще се транспортира до Районния център по транфузионна хематология в Пловдив, където ще се преработва и ще се връща назад в лечебните заведения.
 82% от интензивните кревати в Гърция са заети 82% от интензивните кревати в Гърция са заети
Гръцките здравни служби и лечебни заведения към момента са под мощен напън от новия ковид, съобщи министърът на опазването на здравето Василис Кикил...
Даряването на кръв ще се прави всеки вторник и петък.
От вторник, на 8 декември стартира добиването на реконвалесцентна плазма от цяла кръв в отделението по трансфузионна хематология. Всички искащи да дарят кръв могат да го създадат единствено във вторник и петък от 7:30 до 13 часа.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР