От тази комисия няма никакъв смисъл. Дойдох тук само от

...
От тази комисия няма никакъв смисъл. Дойдох тук само от
Коментари Харесай

Гешев се яви единствен на комисията Нотариуса и нападна съда и депутатите

" От тази комисия няма никакъв смисъл. Дойдох тук единствено от почитание към институцията, това, което е останало от нея ", съобщи някогашният основен прокурор Иван Гешев, който бе единствен на съвещанието на парламентарната комисия, който беше основана да изследва обстоятелствата и събитията за кръговете към Мартин Божанов - Нотариуса.

На днешното съвещание бяха поканени юристите Велимир Атанасов и Емил Писков, както и някогашният основен прокурор Сотир Цацаров и изпълняващият функционалностите основен прокурор Борислав Сарафов. Последните двама бяха поканени и на предходно съвещание, само че бяха декларирали, че няма да участват. Другият юрист Калин Чанков, поканен за през днешния ден, също е съобщил по телефона, че няма да участва.

Гешев прекара близо два часа пред депутатите, само че не сподели нищо съответно, атакува доскорошното ръководещо болшинство и ги упрекна, че вършат политическа акция. Малко преди да влезе в залата, той пусна фотография в профила си във фейсбук с текста: " Сам против политическия отпадък ". Именно поради тази фраза преди по-малко от година Гешев беше отхвърлен от поста основен прокурор.

" Тъжно е да бъде разследван починал човек, само че е безвредно и за това го вършиме. Логично е да попитате кой го е умъртвил. Той е, скърбя да го кажа за мъртвец, лъжец, който си служи с имена ", съобщи Гешев на въпрос на Маноил Манев от ГЕРБ. " Аз познавам Бойко Борисов, иди питай Бойко Борисов дали го познавам или не ", сподели още някогашният основен прокурор.

Той съобщи още, че за връзките на Нотариуса е имало формирано следствие през 2018 година, само че не даде повече детайлности по него. Той се стимулира, че като елементарен жител не може да ревизира какво се е случило по разнообразни преписки и препрати въпроса към народните представители.

В опит да избегне отговора на въпроса за групите за въздействие в прокуратурата, той атакува съда и Народното събрание. " Такива групи за въздействие има е в Народното събрание. На върха на хранителната верига сте политиците. Сега няма разделяне на управляващите. Във Върховния административен съд несъмнено има 10 групи за въздействие ", твърди Гешев. И изясни, че там става дума за огромни числа, милиони всеки ден. Бившият основен прокурор приказва и за кръгове в при комерсиалните и административните каузи, без да споделя нищо съответно.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР