От търговско представителство преди 20 години днес чешката компания произвежда

...
От търговско представителство преди 20 години днес чешката компания произвежда
Коментари Харесай

"БТЛ Индъстрийз" ще увеличи значително приходите си до 215 млн. лв. през 2019 г.

От комерсиално посланичество преди 20 години през днешния ден чешката компания създава всичките си уреди в България и създава нови машини.

© Надежда Чипева Още по тематиката
Най-големите компании за машини и съоръжение: Отново връх

Приходите на 40-те индустриални сдружения в бранша порастват с 12% до 7.3 милиарда лева
18 авг 2018
Чешко. От Пловдив

Българският цех на чешкия производител на здравната инсталация BTL създава всички машини на компанията, които се продават в 120 страни
25 авг 2017 BTL Indusries, третата по величина компания за произвеждане на физиотерапевтична здравна техника в света, разгласи желанията си в две поредни години да усилва производството и продажбите с 30 на 100. Така през 2019 година оборотът ще доближи близо 215 милиона лв.. Преди 20 години чешката BTL стъпва в България единствено с комерсиално посланичество, само че последователно трансферира цялото си произвеждане в пловдивската фабрика, а от 3 години тук се създават и нови машини.

През 2017 година продажбите на българското сдружение " БТЛ Индъстрийз " са 127 млн. лева, или пласирането на към 20 000 медицински апарата в над 120 страни по света. В същата година облагата доближава близо 20 милиона лв., а платените налози са към 2 милиона лв., обявиха от предприятието. " В положение сме да реализираме плануваното нарастване на бизнеса си посредством нахлуване на нови пазари в Африка и арабския свят и посредством увеличение на нашия екип, който сега е 240 чиновници и ще доближи 280 - 300 чиновници ", съобщи Георги Петков, изпълнителен шеф на " БТЛ Индъстрийз ".

Собствени разработки
От три години българската компания стартира да развива и лична научна и развойна активност, като притегли 30 инженери, които създават съоръжение в региона на естетичната медицина и физиотерапията. През тази година е пусната в произвеждане първата основана от тях машина - BTL Unison, която към този момент е на пазара. Според Търговския шеф Георги Стамов устройството е извънредно конкурентно, тъй като реализира терапия посредством по едно и също време допълващо се деяние на топлинна и механична сила и води до структурното изменение на тъканите за по-дълготрайни резултати.

В развой на медицински проби е и втората лична разработка на инженерния екип на " БТЛ Индъстрийз " - здравна техника, с която се третират проблеми на опорно-двигателния уред и гръбначния дирек. В идващите години двете лични разработки ще носят към 1% от приходите на компанията, чакат от нея. " Дългосрочната ни цел е посредством нововъведения да навлезем в нови продуктови пазари - роботика, хирургия, неврология, незабавна медицина ", съобщи Георги Петков.

Инвестициите - в ново произвеждане и хора
Сегашният напредък се дължи главно на вложения в две посоки. През 2017 година беше намерено ново произвеждане за обработка на железни листове, с цел да може компанията да създава сама част от съставените елементи, които е внасяла. Инвестицията е за 2 млн. лева, а откритите нови работни места от нея са 20. " Изключително достижение е, в случай че ускорите основаването на един нов артикул с 2-3 месеца с помощта на това, че разчитате на лично произвеждане ", съобщи Георги Петков.

" Най-важната ни инвестиция обаче е в хората, които идват да работят при нас ", изяснява Десислава Божанова – управител човешки запаси във компанията. Въпреки ожесточената конкуренция за механически фрагменти, каквито са експертите на " БТЛ Индъстрийз ", присъщото за пловдивската промишленост текучество не се случва във компанията. Компанията предлага обучителни стратегии, в това число с Техническия университет – филиал Пловдив, както и най-различни спомагателни тласъци.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР