От Танак пое лидерството на рали Австралия след съботните етапи

...
От Танак пое лидерството на рали Австралия след съботните етапи
Коментари Харесай

От Танак поведе на рали Австралия, Ожие все по-близо до титлата във WRC

От Танак пое водачеството на рали Австралия след съботните стадии на последния за сезона в Световния рали шампионат кръг. Въпреки че водачът на Toyota е кандидат за купата, той може да стане първенец, в случай че другите двама - Себастиен Ожие и Тиери Нювил - отпаднат. И двамата обаче са още в играта, като французинът е напът да стане шесткратен първенец.

В ранните съботни стадии водач за малко бе различен водач на Toyota - Яри-Мати Латвала. Не бяха нужни отборни заповеди, с цел да успее Танак да го изпревари, защото неговата скорост бе по-добра от тази на всички останали участници в надпреварата в събота. Правилният избор на гуми също бе основен за преднината на естонеца.

WRC standings after SS14 -
1. Tänak 1h 51m 53.8sec
2. Latvala +0.8sec
3. Østberg +15.2sec
4. Paddon +17.9sec
5. Lappi +45.1sec
6. Ogier +1m 28.6sec
Neuville is 8th #WRC
— WRC (@OfficialWRC) November 17, 2018
Себастиен Ожие държи под надзор първото място в генералното класиране с шеста позиция в Австралия, което му подсигурява купата, даже Танак да завоюва австралийския кръг. Французинът съвсем не усеща опасност зад себе си, където най-близо се намира съотборникът му в M-Sport Ford Елфин Еванс с закъснение от 28 секунди.

Третият кандидат за купата Тиери Нювил с Hyundai завърши съботните стадии осми. Белгиецът изгуби доста време след неточности в петък и от този момент наваксва изоставането си. В събота Нювил напредна с две места макар че трябваше да спре за ремонти по колата. Пилотът на Hyundai към момента е надалеч от изпреварване на Ожие, защото французинът е на една минута закъснение от него.

@thierryneuville after this moment in SS11: " Something is broken, but the car is still able to drive. "
Is it? Watch @RallyAustralia now live on https://t.co/twccZ0hRvh #WRCLive #WRC #ChampionshipBattle pic.twitter.com/ODC7Q9pTS0
— WRC (@OfficialWRC) November 16, 2018
.@thierryneuville repairs on the way to SS12 #wrc #wrclive pic.twitter.com/qQmCXkuu70
— WRC (@OfficialWRC) November 16, 2018
Трети в Австралия зад дуото на Toyota Танак и Латвала се подреди Мадс Остберг със Citroen в съревнование, което евентуално е последното му за конструктора, който се цели в изцяло нова спортна двойка за 2019. Четвърти се подреди Хейдън Падън с Hyundai, следван от третия водач на Toyota Есапека Лапи, който е на 11 секунди зад Остберг и на 55 секунди пред Ожие.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР