От Танак и Ескапека Лапи отпаднаха във втория ден Рали

...
От Танак и Ескапека Лапи отпаднаха във втория ден Рали
Коментари Харесай

От Танак и Ескапека Лапи отпаднаха от Рали Финландия, Рованпера също с пролбеми

От Танак и Ескапека Лапи отпаднаха във втория ден Рали Финландия, която е 9-и кръг от сегашния сезон в международния рали шампионат (WRC).

Естонецът Танак, който беше лидер в класирането слек откриващия ден от надпреварата, получи машинален проблем и бе заставен да се отдръпна още във втората права за деня.

В същото време финландецът Лапи от отбора на Хюндай пък излетя от трасето и се удари в дърво от петия стадий от конкуренцията и по този начин се елементарни с възможностите си да повтори триумфа на родна земя от 2017-а година.

Действащият международен първенец в WRC и водач към този миг в генералното класиране Кале Рованпера също имаше тежък ден, защото неговият автомобил се обърна в осмата права и съвсем несъмнено извади от сметките още един от любимците за успеха.

Така, водач във временноот класиране на Рали Финландия е британецът Елфин Еванс с Тойота, който има задатък от 9.7 секунди пред водача на Хюндай Тиер Нювил от Белгия. Трети към този миг се движи Такамото Катсута от Япония от екипа на Тойота, който изостава на малко над 13 секунди от водача.





Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР