От такситата до автобусите, трамваите и влаковете има разнообразни възможности

...
От такситата до автобусите, трамваите и влаковете има разнообразни възможности
Коментари Харесай

Чистото бъдеще на обществения транспорт

От такситата до рейсовете, трамваите и влаковете има разнородни благоприятни условия за обиколка на градовете, в които живеем.

Начинът, по който тези коли се зареждат, обаче се трансформира, като хибридните таксита и водородните рейсове стават все по-често срещани. Понякога преходът може да бъде в огромен мащаб: предходната година да вземем за пример управляващите в Китай оповестиха, че транспортната компания на Шенжен е сменила всичките си 5 698 рейса с електрически.

Живеещата в Калифорния Емили Кастор Уорън е началник на самостоятелната и градска подвижност на Световния стопански конгрес. Според нея има редица неща, върху които законодателите и политиците могат да се съсредоточат, когато става въпрос за успеваемост.

" В подтекста на градския превоз, мисля, че нещата се свежда до успеваемост на пробега, енергийна успеваемост и успеваемост на разноските ", споделя Кастор Уорън.

" Те (управляващите, б.р.) желаят да знаят, че услугата, която дават на обществеността, ще окаже минимум влияние върху инфраструктурата, няма да аргументи тапи, няма да окаже негативно влияние върху околната среда и ще им разреши да дават най-вече услуги с минимум количество разноски за държавното управление ", изясни тя.

Макар електрическите рейсове да оферират примамлива опция на тези с бензинов мотор, нещата не са толкоз елементарни, колкото наподобяват. Източникът, употребен за генериране на електрическата сила, употребен от електрически рейс, е от решаващо значение.

" Всъщност нямате никаква гаранция, че електрическият рейс ще има по-добър енергиен отпечатък от рейса с мотор с вътрешно горене. Ако цялата тази сила идва от въглища, въобще няма да е по-добре ", твърди специалистът.

Развитието на рейсове, които могат да работят без изкопаеми горива, е доста развиване. " След като извършите това, можете да започнете да се фокусирате върху всички способи, по които можем да доставим възобновима сила в нашата мрежа ", сподели тя.

" Добрата вест е, че това се случва доста бързо през последните години. Вие гледате на цената на производството на слънчева сила, на цената на вятърната сила - те слизат надолу и това значи, че с течение на времето прибавяме от ден на ден възобновими енергийни източници в мрежата ", уточни Кастор Уорън.

Когато приказваме за методите, по които хората ще се движат в градските региони в бъдеще, е значимо да се означи какъв брой огромна роля може да играе ходенето пешком и колоезденето. Описано от Европейската комисия като " крепко, чисто и на ниска цена ", колоезденето се трансформира в необикновено известен тип превоз в градове като Копенхаген и Амстердам.

" Имаме доста колела. Копенхагенците имат 5 пъти повече колела от колите и разполагаме с към 375 км обособени велосипедни алеи ", споделя Мари Каструп, която управлява Програмата за колела в Копенхаген.

В други огромни градове по света схемите за наемане на колела, които разрешават на хората да наемат колела за стеснен интервал от време, с цел да завършат пътуването, се трансформират в жизнеспособна опция на рейсовете, метрото и такситата.

В Лондон да вземем за пример имаше повече от 600 000 наемни цикъла на схемата за наемане на колела единствено през януари.

Кастор Уорън твърди, че влаковете и рейсовете са най-ефективните транспортни средства за градски превоз. " Колкото по-голямо е транспортното средство, толкоз повече хора можете да вкарате в него, толкоз по-добре ще бъде отпечатъка ", сподели тя.

" Искате да разпространявате всеобщия превоз и да инвестирате като град в тези нови, в действителност ефикасни форми на всеобщи транспортни технологии с огромен потенциал, като в същото време се уверите, че има многообразие от разновидности, тъй че хората да имат метод да стигнат до тези влакове и рейсове ", посъветва специалистът. /money.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР