От СЗО призоваха изследователите да разработят нови ваксиниВаксините срещу КОВИД-19

...
От СЗО призоваха изследователите да разработят нови ваксиниВаксините срещу КОВИД-19
Коментари Харесай

СЗО: Необходими са нови ваксини срещу КОВИД-19

От СЗО приканиха откривателите да разработят нови ваксини

Ваксините против КОВИД-19 може би са избавили живота на милиони хора, само че те не ограничиха доста разпространяването на болестта, съобщи Световната здравна организация (СЗО). Затова тя прикани откривателите да разработят нови ваксини, които да понижат броя на инфекциите, съобщи ДПА и Българска телеграфна агенция.

Според СЗО това би трябвало да бъдат ваксини, които са по-лесни за използване от сегашните, да вземем за пример спрейове за впръскване в носа. "Даже там, където е достигнато 70-процентно покритие с ваксини, в случай че забележителен брой здравни служащи, възрастни хора и членове на други рискови групи останат неимунизирани, смъртните случаи ще не престават, здравните системи ще остават под напън, а световното възобновяване ще бъде изложено на риск ", сподели генералният шеф на СЗОТедрос Адханом Гебрейесус.

СЗО е трансформирала и световните се цели за имунизация - до 100 % имунизиране измежду здравните служащи, лицата над 60-годишна възраст и хората под риск поради хронични болести. Предишната цел за имунизация на 70 % от популацията на всяка страна бе реализирана до края на юни единствено в 58 страни.

Според проучване на "Импириъл колидж " в Лондон, оповестено предишния месец в списанието "Лансет ", животът на близо 20 милиона души е бил избавен поради имунизация против ковид. Но в по-бедните страни едвам 28 % от възрастните и 37 % от медицинския личен състав са имунизирани.

Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР