От световния шампион по футбол – Франция, са категорично кой

...
От световния шампион по футбол – Франция, са категорично кой
Коментари Харесай

Във Франция си го казаха: Дешан напуска, Зидан трябва да дойде

От международния първенец по футбол – Франция, са изрично кой би трябвало да е наследникът на Дидие Дешан, в случай че селекционерът реши да се отдръпна. Начело на „ петлите” би трябвало да застане Зинедин Зидан. Това разкри президентът на Френския футболен съюз – Ноел Льо Грае. Наставникът на Реал Мадрид бе спряган за поста на „ Парк де Пренс” през миналите години, само че през последния сезон той се завърна на „ Сантиаго Бернабеу”, месеци, откакто напусна поста на „ лос меренгес”.

„ Денят, в който Дидие реши да напусне или неговият договор не бъде възобновен, в случай че Зидан е свободен, то той би трябвало да поеме тази роля”, сподели Льо Грае пред Canal+. Тази опция може да бъде оползотворена след 2022-а година, когато позицията на Дешан във Франция става неразбираема, защото и контрактът му изтича.

„ Предстои Мондиала в Катар. Дидие ще бъде там, а след това – не зная”, добави шефът на френския футбол. Дешан и Зизу завоюваха дружно Световното състезание през 1998-а година като футболисти, а някогашният треньор на Ювентус изведе страната си до Световната купа в Русия през 2018-а година.

Зидан, от своя страна, завоюва на три път трофеите в Шампионската лига при първия си престой в Реал Мадрид, след което се отдръпна, само че няколко месеца по-късно се завърна на „ Бернабеу”, откакто в Реал изпитваха огромни компликации в играта си.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР