Oт Световната здравна организация (СЗО) предупредиха, че налаганите от редица

...
Oт Световната здравна организация (СЗО) предупредиха, че налаганите от редица
Коментари Харесай

СЗО: Държавите трябва да обмислят коригиране на някои мерки

Oт Световната здравна организация (СЗО) предизвестиха, че налаганите от редица управляващи на държави забрани за интернационалните пътувания са се оказали неефективни като мярка против пандемията, съобщи " Дойче веле ".

Според СЗО, тези ограничавания не престават да способстват за икономическия и обществения стрес на страните.

СЗО също така призова страните да не изискват доказателство за имунизация срещу COVID-19 като единствен метод за влизане на пасажери, като се базира на несправедливостта в разпределението на имунизациите.

Държавите трябва да обмислят поправяне на някои ограничения, в това число условия за тестване и карантина, когато е подходящо, сподели СЗО.

Отделно СЗО сподели, че случаите на ковид в международен мащаб са се нараснали с 20% предходната седмица до над 18 милиона.

Заразените са се нараснали във всеки район на света, с изключение на Африка, където случаите са намалели с близо една трета, съгласно СЗО.

Броят на смъртните случаи в международен мащаб остава сходен на миналата седмица - към 45 000.

Припомняме, че през вчерашния ден ръководителят на Световната здравна организация Тедрос Аданом Гебрейесус предизвести, че пандемията от COVID-19 надалеч не е към края си.  Той се разгласи срещу догатките, че новият преобладаващ вид Омикрон е доста по-лек и е отстранил опасността от вируса.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР