От страна на САЩ имаше изрично изискване да се плати

...
От страна на САЩ имаше изрично изискване да се плати
Коментари Харесай

Ген. Константин Попов: Американците поискаха да платим на куп Ф-16

От страна на Съединени американски щати имаше категорично условие да се заплати цената на Ф-16 на куп. От това зависеше дали ще спре или продължи процеса. Американците споделиха, че нямаме кредитна история и поради това имат такова условие.

Това сподели пред бТВ ген. Константин Попов ръководител на парламентарната комисия по национална сигурност. Цената е 1 милиард 256 милиона.

Всяка една техника има потребност от поддръжка. Тази цена е за пакета, който сме приели. Придобиваме на най-хубава цена това, което можем да си позволим. Въпросът е в случай че не напарвам това какво вършим?

Ние придобиваме най-хубавия аероплан с най-хубавите качества. Някои неща, които авансово искахме, като да вземем за пример накои муниции, които бяха утвърдени от Конгреса отпаднаха, само че ще има други придобивки. Щом има позволение от Конгреса постоянно можем да ги купим тез муниции, има утвърждение и за разпределяне на 60 милиона, само че цената им ще е по-малка от тази сума. Голямата тематика е, че направихме пробив и действително, след 30 години, започнахме рационализация на армията. Дори и да желаеме няма да купим самолети, които да стоят на земята.

Смятам, че и в този момент мислим с президента Радев по един и същи метод – да увеличим бойните качества.

Ген. Попов дефинира пробива в Национална агенция за приходите като неприятна история, само че не и че е пробив в националната сигурност. Очевидно би трябвало да се поканят в комисията финансовия министъри шефът на Национална агенция за приходите, с цел да дадат повече информация. /FrogNews

 

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар: