От страна на пловдивската полиция е създадена необходимата организация за

...
От страна на пловдивската полиция е създадена необходимата организация за
Коментари Харесай

Абитуриентските балове под охрана

От страна на пловдивската полиция е основана нужната организация за гарантиране на публичния ред и сигурността на придвижването и недопускане на закононарушения от общ темперамент по време на абитуриентските балове и тържествата по случай 24 май – Ден на светите братя Кирил и Методий, на българската писменост, култура и просвета и на славянската словесност.

Проведени са  срещи с учебните управления, представители на локалната власт, шефове на заведения и частни охранителни компании, за координиране на взаимните дейности и набелязване на съответни мероприятия.

Осигурено е засилено полицейско наличие в регионите на  учебните заведения при изпращане на зрелостниците.

Извършени са инспекции на увеселителните заведения (ресторанти, питейни заведения, нощни заведения, клубове и други), като особено внимание е  обърнато на пропускателния режим за недопускането на лица с огнестрелно оръжие, нападателно държание, в нетрезво положение, очевидно използвали наркотични субстанции, които биха провокирали нарушавания на публичния ред. Завишен е контролът по преместването, законната приложимост и съхранението на взривни субстанции, огнестрелно оръжие, муниции и пиротехнически средства.

В рамките на обичайна превантивна акция “Абитуриенти ” и по отношение на предстоящата активност на придвижване на МПС е основана организация за обезпечаване сигурността на придвижването.

Екипи на бранш   “Пътна полиция ” ще патрулират в регионите към учебните заведения и заведенията и при нужда ще контролират основни кръстовища, където ще минават колите с зрелостници.

По време на реализирания прецизен надзор за недопускане на пътни катастрофи и съблюдаване на Закона за придвижване по пътищата ще се употребяват наличните системи за видеоконтрол, а след култивиране на събраните материали ще се вземат плануваните в закона наказания по отношение на всички извършители.
Източник: plovdiv-online.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР