От страх мрежата го обърна на смях след като потребителите

...
От страх мрежата го обърна на смях след като потребителите
Коментари Харесай

От страх мрежата го обърна на смях: Вижте как хората се подиграват на гафа с BG Alert

От боязън мрежата го обърна на смях откакто потребителите на “Виваком ” получиха известие за заплаха. В първите минути някои хора даже напуснаха домовете си. После пристигна и обяснението, че е станало комплициране, а шегите в мрежата не закъсняха. 

 От боязън мрежата го обърна на смях Снимка: Фейсбук

Около 19 часа в сряда хиляди българи получиха сигнал за паника на мобилните си телефони.

“Ще помоля да ме известявате единствено на хартия ”, написа като коментар Иван Иванов.

Под позицията на Министерство на вътрешните работи има над 100 коментара от ядосани жители, които са се изплашили от сигнала

“Аз взех булката и пет суджука и побягнахме към избата ”, написа различен консуматор изпод.

Мнозина са на мнение, че е трябвало предизвестие преди да бъде изработен подобен тест, а някои заподозряха, че това е опит да се прикрие хакерска офанзива и даже “подготовка за война ”.

“Иии по този начин, с такова уведомление, стартират всички филми за края на света! ”, майтапи се различен консуматор във Фейсбук.

Разгледайте и осталите смешки:

Депутатът Божидар Божанов побърза да  успокои жителите със статус във Фейсбук:

Много хора доскоро са получили уведомление на телефона си от BG ALERT – системата за ранно уведомяване, която се внедрява сега. Три неща:
1. Всичко е наред, няма заплаха, това е единствено тестово съобщение 2. Крайно време е да имаме таква система, която е доста потребна при бедствия и е доста добре, че Министерство на вътрешните работи я внедрява. 3. Министерство на вътрешните работи би трябвало да усъвършенства процеса по тестване (особено в продукционна среда). “test test ” не е положително известие.

“Виваком ” се оправда за гафа, който аргументи стрес на хиляди българи. По-рано довечера потребителите на телекомуникационната компания получиха известие за заплаха. А от Министерство на вътрешните работи оповестиха, че дейностите на “Виваком ” не са координирани с тях. 

“Виваком ” не е изпращал известия за паника до клиентите си. Това е направено от външна компания, който интегрира системата за ранно предизвестие към Министерство на вътрешните работи ”,  гласи публично известие, изпратено от телекома до медиите.

Истинското тестване на системата за ранно известяване BG-ALERT ще стартира на 7 ноември в Габрово и ще върви по избран график, а на 22 ноември ще се тества на национално равнище. Това съобщи пред Българска национална телевизия шефът на пожарната гл. комисар Ангел Джартов.

Още вести четете в категорията ни България.

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР