От стотици години лененото семе е високо ценено заради страхотните

...
От стотици години лененото семе е високо ценено заради страхотните
Коментари Харесай

Лек с ленено семе при миома

От стотици години лененото семе е високо ценено поради страхотните си потребни свойства за здравето. Народната медицина предлага лек с ленено семе при миома.

Днес лененото семе се постанова като “суперхрана ”, защото многочислени научни проучвания сочат неговите изгоди за здравето.

Използвано от началото на цивилизацията, лененото семе е една от най-старите култури. Има два типа ленено семе, кафяво и златисто, които са еднообразно хранителни.

Смляното ленено семе е доста добър източник на диетични фибри. Фибрите оказват помощ за поддържането на здравето на храносмилателната система (храносмилателните органи), контролират равнищата на глюкозата и инсулина в кръвта и намаляват равнищата на холестерола в кръвта.

Лененото семе е съсредоточен източник на мазнини, изключително на потребните за сърцето омега-3 полиненаситени мазнини. Омега-3 мазнините понижават възпалението и риска от хронични болести като рак, артрит и сърдечни болести.

Лек с ленено семе при миома

Залейте 2 супени лъжици ленено семе и 2 супени лъжици първокласен мед с 200 мл вода и разбъркайте добре, с цел да се разтвори медът. Използвайте пластмасова лъжица за меда.

Оставете по този начин да престои 36 часа, след което прецедете и изпийте получената напитка от ленено семе и мед.

Консумирайте този лек за 7 дни. След това пригответе същата рецепта, като употребявате чаена лъжичка и консумирайте напитката за още 7 дни.

Това лекуване би трябвало да продължи тъкмо 14 поредни дни.

Лененото семе се е потвърдило като доста дейно, на първо място заради позитивния си резултат върху репродуктивното здраве на дамата.

Лененото семе понижава дисфункцията на яйчниците

Редовната консумация на ленено семе може да попречи на измененията в менструалния цикъл и в допълнение може да усъвършенства дисфункцията на яйчниците.

Ленено семе и менструация

Лененото семе има капацитета да ви помогне да извършите менструалния си цикъл по-редовен и да понижи предменструалния синдром, макар че доказателствата за това са към момента спорни. Редовната консумация на ленено семе може да помогне за по-редовна овулация.

Според едно изследване дами, които постоянно употребяват ленено семе на прахуляк, са имали овулация по време на всеки менструален цикъл, а същите тези дами, които следват постоянната си диета с ниско наличие на фибри, не са имали овулация по време на 3 от 36 менструални цикъла.

Фазата на менструалния цикъл сред овулацията и началото на менструацията, наречена лутеална фаза, е по-дълга, когато дамите употребяват смляно ленено семе.

Кратката лутеална фаза от време на време се свързва с неплодородие.

Лененото семе понижава менструалните болки

Изследванията демонстрират, че прибавянето на 1-2 чаени лъжички ленено семе към вашата диета всеки ден може да понижи менструалните конвулсии. Омега-3 мастните киселини, открити в лененото семе, могат да оказват помощ за закъснение на освобождението на субстанции, наречени простагландини, които постоянно са виновни за менструалните конвулсии.

Намалява болката в гърдите по време на менструация

Добавянето на към 25 грама ленено семе към вашата диета всеки ден в продължение на три месеца може да ограничи болката в гърдите, която дамите от време на време изпитват при започване на цикъла си.

Лененото семе облекчава признаците на менопауза

Едни от главните съставни елементи на лененото семе, лигнаните, могат да се употребяват като опция на хормонозаместителната терапия, заради своите естрогенни свойства.

Източник: bukvarche.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР