От Столичния общински съвет предлагат 10 мерки, с които да

...
От Столичния общински съвет предлагат 10 мерки, с които да
Коментари Харесай

10 мерки за пътна безопасност предлагат от Столичния общински съвет

От Столичния общински съвет оферират 10 ограничения, с които да се увеличи сигурността по софийските улици.

Една от ограниченията, които се планува от ОБС е е създаване на острови към пешеходните пътеки, тъй че хората да могат безвредно да минат от тях. Един от островите ще бъде пред столичното учебно заведение " Братя Миладинови " в центъра, където е и една от най-опасните пешеходни пътеки.

" Предвижда се придвижването да бъде проведено тъй че стеснявайки пътното платно и ограничение на придвижването по трамвайните линии водачите да имат опция да видят пешеходците, да стопират и да ги пропущат. Днес ще бъде гласуван отчетът, с който се цели възстановяване на цялостната организация на придвижването ", съобщи общинският консултант Михаил Ставрев.

Островите са сходни с тези, сложени на Черни връх.

Те се поставят на необятни улици, където няма вземане предвид от водачите или на релсов трамваен път. Експериментално сме инсталирали полусфери преди пешеходните пътеки на бул. " Янко Сакъзов ", които да понижават скоростта на придвижване и да разрешават трамвайното напредване. Относно обезопасяването на спирките се планува бордюри, които да връщат колите в пътното платно, без да ги обръщат по таван ", добави общинсикят консултант Прошко Прошков.

Вижте още в директното включване на Алекс Донев
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР