От столичната "Спешна помощ" отчитат бум на инфаркти и инсулти.

...
От столичната "Спешна помощ" отчитат бум на инфаркти и инсулти.
Коментари Харесай

Бум на инфаркти и инсулти в столицата покрай аномалиите

От столичната "Спешна помощ " регистрират взрив на инфаркти и инсулти. Медиците са се отзовали на цели 1294 сигнала през последните два дни. За последните 48 часа инфарктите са 12, а инсултите – 40.

„ Напоследък аз мога да кажа, че се следи едносравнително подмладяване на тезизаболявания. Само за предходната нощ имах 37-годишен пациент, който беше направил изострен инфаркт и единственото при него беше стресът и очевидно напрежението ", очерта стряскаща наклонност пред "Нова ТВ " доктор Даниела Николова.

От "Пирогов " не регистрират растеж в случаите на пациенти със сърдечно-съдови болести. За последното денонощие там са признати трима мъже с инфаркти. За да се предпазим от инфаркти и инсулти при внезапна смяна на времето, лекарите поучават хронично болните постоянно да взимат медикаментите си, да осведомят лекуващите си медици за всякаква смяна. Освен това трябвало да се акцентира на повече спорт, по-малко напрежение, разнообразна храна и време за отмора, изключително през уикенда, когато местим стрелките с час напред.

Междувременно стана ясно, че ще станем очевидци на поредна особеност. От минусови температурите в страната през идната седмица ще доближат 20 градуса.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР