От старта на подготовката, трима таланти от ДЮШ на Левски

...
От старта на подготовката, трима таланти от ДЮШ на Левски
Коментари Харесай

ТОПСПОРТ представя: Големите надежди в състава на Славиша Стоянович

От старта на подготовката, трима гении от ДЮШ на Левски упражняват с първия тим.

Халфовете Асен Митков, Николай Арахангелов и вратарят Пламен Андреев са неизменима част от заниманията на " сините ". Вчера Арахангелов даже направи всекидневен дебют в контролата против Домжале, изгубена с 1:2.

Триото е част от тима U17на Левски, който е едноличен водач в Елитната група. Митков, Арахангелов и Андреев са считани за едни от най-перспективните гении на Академията, към които се насочат огромни очаквания и са следени под лупа от треньорския щаб на първия тим.

Планът и обещанията на " сините " за налагане на повече лични играчи в първия отбор, дава добра вероятност пред тях и другите гении от ДЮШ. Че Славиша Стоянович желае да следва тази линия, пролича и от вчерашната контрола против Домжале. В разширения му състав за дуела имаше 14 играчи, " рожба " на клуба, 8, от които титуляри. Средната възраст пък бе 22,5 години.
 Положителната страна на загубата на Левски от Домжале
Положителната страна на загубата на Левски от Домжале

" Сините " стартираха с 8 лични фрагменти

Кои са Асен Митков, Николай Арахангелов и Пламен Андрев? ТОПСПОРТ ще ви запознае с тях.

АСЕН МИТКОВ
 Снимка 514916
Източник:

Роден е на 17 февруари 2005 година и е от град Съединение. Играе като нападателен халф. Пристига в Левски тъкмо преди година от Ботев (Пловдив) откакто впечатлява скаутите, треньорския щаб и управлението на " сините ". Започва в тима U15, с който печели Републиканската купа. През лятото стартира с година по-големите в U17, където е и един от водещите играчи и отбелязва 10 гола на полусезона.

Митков е капитан на националния тим на България до 16 години, а на няколко пъти е викан и при година по-големите. Изявите на халфа са следени изкъсо от първия тим на Левски, като през предишното лято, едвам на 15 години, той прави няколко тренировки с мъжете. Сега е с тима още от първия ден на подготовката и се готви наедно с мъжете. Асен Митков се отличава с висок футболен разсъдък, мощен темперамент и продуктивност на терена. Качества, които са сигурност са оценени от Славиша Стоянович.

НИКОЛАЙ АРАХАНГЕЛОВ
 Снимка 514919
Източник:

Младият гений пранува на следващия ден (22 януари) своя рожден ден и става на 16 години. Играе като нападателен халф. В ДЮШ на Левски е от 2015 година, а сега играе за U17, където са с година по-големи. Отличава се с положителни голмайсторски умения като за тима има 23 мача и 17 гола.

Избран е за най-хубав полузащитник в Елитната група до 15 години за сезон 2018/19. С тима става и първенец. Разполага със мощен ляв крайник и волеви темперамент.

Изявите му не остават незабелязани от националния тим и той е неизменима част от представителния тим за възрастта си. Първи тренировки с мъжкия народен тим на Левски прави през предишното лято, с цел да се стигне до тази зима, когато е със " сините " на подготовка от първия ден.

ПЛАМЕН АНДРЕЕВ
 Снимка 514917
Източник:

Роден е на 15 декември 2004 година в София, вратар. В ДЮШ на Левски е от 2018 година. Тогава стартира с U15, където става първенец. Година по-късно още веднъж печели трофея с тима на Левски U16.

Отличава се с висок растеж. Андреев е част и от националния тим на възрастта си. Подобно, на Митков и Арахагелов, стартира с първия тим на " сините " през предишното лято и се причислява към мъжете от началото на подготовката тази зима. Тренира наедно с Николай Михайлов, новият Звонимир Микулич, Николай Кръстев и другият младеж Иван Андонов.
 Младият Иван Андонов разпалва все по-сериозна трансферна борба сред Болоня и Фиорентина
Младият Иван Андонов разпалва все по-сериозна трансферна борба сред Болоня и Фиорентина

Юношата на Левски е желан и от двата гранда

Освен тримата, в ДЮШ на Левски има още очаквания, които са проектоиграчи за първия тим. Периодично те са викани и за тренировки с мъжете. Дали гениите от " синята " школа ще станат бъдещето на Левски, следва да разберем.
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР