От старта на единствения по рода си в България онлайн

...
От старта на единствения по рода си в България онлайн
Коментари Харесай

Над 1000 учители са преминали обучения за работа с платформата Smart Classroom през 2019 г.

От старта на единствения по рода си в България онлайн инструмент за основаване на просветителни запаси с добавена действителност - Smart CreatAR през ноември предходната година, са извършени 45 образования за работа с него в цялата страна, в които 755 учители направиха своите първи AR извършения.

Паралелно с това в интервала април - ноември 2019 година бяха извършени 25 образования по програмата за основаване на портфолио на учителя и ученика на платформата Smart Classroom , в които се включиха 410 души. Всичко това стана допустимо с помощта на професионализма и ентусиазма на екипа обучители на фондация " Образование 5.0 ", които единствено за тази календарна година предадоха своя опит и познания на 1015 учители.

Обученията са извършени в областите София-град, Благоевград, Враца, Пазарджик, Пловдив, Велико Търново, Русе, Шумен, Добрич, Варна, Бургас, като в тях са взели участие учители от дребни и огромни обитаеми места от всички области в страната.

Програмите на образованията за основаване на образователно наличие с добавена действителност с инструмента Smart CreatAR и за създаване на онлайн портфолио са вписани в Информационния указател на утвърдените стратегии за повишение на квалификацията на педагогическите експерти на МОН. Те са ориентирани към повишение на цифровите умения на учителите и развиват тяхната педагогическa подготвеност. В образованието за работа със Smart CreatAR преподавателите вършат своите първи стъпки в потреблението на инструмента и основават свои извършения с добавена действителност, провокиращи интереса на учениците към предмета и желанието им за учене.

Онлайн портфолиото е напълно съобразено с условията на Държавния учебен стандарт за статута и професионалното развиване на учителите, шефовете и другите педагогичен експерти, което го прави уместно за задачите на атестирането. Благодарение на ясната и опростена конструкция на онлайн портфолиото, в него се работи бързо и елементарно. Така, до момента в който се срещат с функционалностите на платформата по време на образованието, участниците стартират последователно да построяват своето портфолио.

Обученията са безвъзмездни, защото се организират в границите на локалната стратегия Smart Classroom , която е част от политиката за корпоративна обществена отговорност на Samsung Electronics България.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР