От средата на октомври Русия е прехвърлила в Украйна няколко

...
От средата на октомври Русия е прехвърлила в Украйна няколко
Коментари Харесай

Британското разузнаване: Русия раздава на мобилизираните картечници от 50-те години

От средата на октомври Русия е трансферирала в Украйна няколко хиляди новомобилизирани резервисти. Те са хвърлени на предната линия на фронта, без значение че доста от тях са зле оборудвани и въоръжени със счупени картечници от 50-те години на предишния век.

 

Това заяви английското министерство на защитата в ежедневния си изчерпателен отчет.

 

Отбелязва се, че някои неотдавна мобилизирани военнослужещи идват в Украйна даже без оръжия. " Изображенията с отворен код демонстрират, че пушките, издавани на мобилизираните резервисти, нормално са автомати AKM - оръжия, които са въведени за първи път през 1959 година Много от тях евентуално са на практика неизползваеми заради неприятно предпазване “, се споделя в отчета.

 

Отбелязва се, че АКМ стреля със 7,62 мм патрони, до момента в който постоянните бойни елементи на Русия са въоръжени най-вече с автомати АК-74М или АК-12 с патрони 5,45 мм. Това може да докара до нови проблеми с обезпечаването на съветската войска.

 

В отчета се отбелязва още, че за съветската логистика ще е извънредно комплицирано да интегрира мобилизираните резервисти с военнослужещите по контракт и ветераните от военните дейности в Украйна от 2014 година Това значи, че ще би трябвало да се доставят не един, а два типа стрелково оръжие за фронта. 

Източник: Actualno

 

Последвайте Епицентър.БГ към този момент и в !
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР