От средата на февруари до 8 март Комисията за защита

...
От средата на февруари до 8 март Комисията за защита
Коментари Харесай

Стоянов: За по-малко от месец КЗП е направила 578 проверки в търговски вериги, нарушенията са 549

От средата на февруари до 8 март Комисията за отбрана на потребителите (КЗП) е направила 578 инспекции в търговски вериги, при които са открити 549 нарушавания. Това сподели в изявление за Дарик радио служебният министър на стопанската система и промишлеността Никола Стоянов. По думите му през последните дни откритите нарушавания понижават.

 

Виждаме, че инспекциите към този момент имат мобилизиращ резултат върху търговците, които превантивно подхващат ограничения да няма такива нарушавания, уточни Стоянов.

 

Той добави, че при 216 от установените нарушавания има подозрения за нелоялни търговски практики, да вземем за пример, на рафта написа, че една стока е в промоция, само че цената на касата е друга, има разминавания в грамажите на избрани артикули или лимитирани количества артикули в промоция.

 

Фокусът е към веригите, не тъй като ги сочим с пръст, а тъй като те държат голям пазарен дял, сподели Стоянов.

 

Служебният министър добави, че поддържа мярката страната да поставя таван на цените. Вярвам мощно в пазара и съм сигурен, че това е най-хубавото, което може да се случи на българските жители. В случая се постановат ограничения, тъй като виждаме някои изкривявания, разяснява той.

Никола Стоянов сподели, че България ще пред Европейската комисия дотациите за земеделските производители да бъдат изравнени с тези в Западна Европа още тази година.
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР