От средата на 2021 г. сме в ситуация на постоянно

...
От средата на 2021 г. сме в ситуация на постоянно
Коментари Харесай

Експерт: 500 г сирене от висок клас има доста повече качества от 1 кг с много висока влажност

" От средата на 2021 година сме в обстановка на непрекъснато повишаване. Пикът беше доближат в края на ноември. Вече 12-13 дни пазарът откри своето равновесие, тук е точката на засищане. Пазарът се успокои, няма я нервността, която наблюдавахме ", разяснява ръководителят на Държавната комисия за стоковите тържища и тържищата Владимир Иванов 

В момента най-рязко се подвига цената на кашкавала и сиренето, а съгласно него това е закономерно, защото най-вече са потърпевши производителите на млечни артикули. Гостът предложи на потребителите добре да се осведомят за ценовите нива на едро и да вършат своите покупки добре премислено.

" В момента няма положение, което да продиктува да изпаднем в продоволствена рецесия. Страхът не е добър консултант за пазара. Има проблем, когато се прави параленост сред изоставащите приходи, там се основава напрежение и суматоха. Като консуматори не би трябвало да субсидираме неточни търговски практики. И покрай празниците няма да забележим внезапни придвижвания, много промоционални етикети се появяват ", акцентира Иванов пред Bulgaria ON AIR.

По думите му свинското е най-евтиният артикул, към този момент трета година имаме една и съща цена. 

" Даже в този момент нивата са по-ниски от 2021 година Същото се получи със зелето, в този момент има доста добра годишна продукция. За свинско със зеле ще платим тъкмо толкоз, колкото и предходната година ", означи Иванов. 

Той добави, че имаме 29,2% изменение на цялата потребителска кошница. Този % е индикация, че пазарът ни сработи добре. Много е значимо да забележим равновесие в пазара на енергийните запаси, най-малкото да има предвидимост, посочи Иванов. 

Доста храна от първа нужда може да се купи със 70-те лв., които получават пенсионерите като добавка към декемврийските пенсии, счита ръководителят на Държавната комисия за стоковите тържища и борсите.

" 500 гр сирене от висок клас има много повече качества от 1 кг с доста висока мокрота. При единия случай рискуваме да имам проблеми със здравето. Апелът е всеки да види качествените параметри и да избира български артикули ", настоя Владимир Иванов.

" Определени хора се презапасяват с артикули, купуват се повече ненужни неща. Така се субсидират неточни търговски практики. В момента има положение на свръхпредлагане от всичко. Фирмите осъществиха добър експорт. По-добър регулатор от това няма ", сподели още Иванов.

А при цената на хляба към този момент 7-8 месеца няма съществени вариации.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР