От сръбската строителна компания Millenium Team заявиха, че са закупили

...
От сръбската строителна компания Millenium Team заявиха, че са закупили
Коментари Харесай

Спасяват емблемата на Югославия с инвестиция от €400 милиона

От сръбската строителна компания Millenium Team обявиха, че са закупили банкрутиралата белградска компания Danube Riverside, която беше притежател на емблемата на Югославия - хотел Jugoslavija. Новият вложител има за цел да вложи €400 милиона в развиването на хотела през идващите четири години, написа SeeNews.

" С първична инвестиция от над €42 милиона ние завършихме придобиването на цялата локация на някогашния хотел Jugoslavija ", оповестиха от Millenium Team.
 Емблема на Югославия е на тезгяха: Струва минимум 27 милиона евро
Емблема на Югославия е на тезгяха: Струва минимум 27 милиона евро

Хотел Jugoslavija е благосъстоятелност на банкрутиралата компания Danube Riverside

Както Money.bg писа в края на февруари, сръбската Агенция за контрол на несъстоятелността разгласи за продажба един от най-известните хотели в Белград. Именно това беше и главният актив на оповестената в неплатежоспособност компания Danube Riverside.
 Снимка 654327
Източник:

Началната тръжна цена беше в размер на €27,1 милиона, а оценката на парцела беше двойно по-висока - €54,2 милиона.

Търговският съд в Белград започва произвеждане по неплатежоспособност против Danube Riverside през ноември 2021 година, като банкрутът на компанията беше публично разгласен през май 2022 година.
 Снимка 654326
Източник:

В какво се трансформира остарелият хотел?

На мястото на Jugoslavija новият вложител ще построи съвременен жилищно-бизнес комплекс, както и нов хотел от висока категория. Именно общите вложения в този бизнес план през идващите 4 години възлизат на над €400 милиона.

Новият притежател на терена е голямакомпания от строителната промишленост, която лазвива бизнес повече от две десетилетия. Фирмата взе участие в огромни инфраструктурни планове, измежду които метрото в Белград и Националния стадион. Участва и в планове за създаване на газопроводи и градска газификация.

Хотел Jugoslavija, ситуиран покрай река Дунав, е издигнат през 1969 година и разполага с 476 стаи и със 7 жилището. Той беше отчасти опустошен от бомбардировките на НАТО през 1999 година.

Jugoslavija е извънредно упорит за времето си план и също така е пример на следвоенната югославска архитектура. Строителството стартира още през 1948 година, само че поради икономическата рецесия, последвала " раздялата " с Съюз на съветските социалистически републики, работата е стопирана за години.

Тя е обновена едвам през 1960 година и Jugoslavija отваря порти през 1969 година, като най-големия и съвременен хотел в СФРЮ. Нарежда се в челната петица на Европа като потенциал и външен тип.
 Съединени американски щати и Европейски Съюз слагат в
Съединени американски щати и Европейски Съюз слагат в " черен лист " част от бизнеса в Сърбия

Санкционирани са както компании за експорт, по този начин и физически лица
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР