От Спаси София представиха днес първите от общо над 500

...
От Спаси София представиха днес първите от общо над 500
Коментари Харесай

Спаси София се пребори за над 500 места за велосипеди на всички метростанции в София

От Спаси София показаха през днешния ден първите от общо над 500 нови места за колела, ситуирани във всички метростанции в Софийското метро.

“Най-накрая, на всички метростанции в града ще бъдат инсталирани специфични стойки за колела, където хората ще могат умерено да оставят велосипедите и да продължат пътуването си с метро. Всички велопаркинги са безусловно безвъзмездни и са сложени на закрито и в охраняемата част от станциите, тъй че велосипедистите да могат да ги употребяват без терзание. ” – описа самостоятелният общински консултант Борис Бонев.

Градските деятели споделиха пред жители и публицисти, че с самодейността целят да основат опция за екологично и на ниска цена напредване в София, както и да подтикват здравословния метод на живот. “От Спаси София от години работим за по-добри условия за велосипедите в София, както и за възстановяване на привлекателността на градския превоз.Новите места за колела в станциите на метрото дават комфортна и евтина опция за бързо напредване из града, изключително имайки поради високите цени на горивата. ” – изясни Стефан Спасов от Спаси София.

Велосипедните стойки са направени по неповторим за София дизайн и са оптимално комфортни за заключване на велосипедите на тях. Паркингите са направени от алуминий, който е непоказен, елементарен за поддръжка и резистентен материал, а формата им следва контура на велосипед и по този начин дава опция всичките му елементи да бъдат закрепени.

По думите на градските деятели с плана се усъвършенства свързаността на градския превоз и се улеснява достъпа до метрото на София. “Паркингите са ситуирани на 67 от най-натоварените входове на метростанциите из целия град, тъй че публичния транспорт да бъде по-достъпен, а зависимостта от колите да бъде понижена. Така даваме опция на доста хора да слязат от колите си и в всекидневието си да предпочетат по-екологичния и на ниска цена превоз. ” – споделят от Спаси София.

От организацията благодарят на сътрудниците, без които това усъвършенстване нямаше да бъде допустимо. “Благодарим на ДЗИ, които припознаха самодейността ни за стимулиране на здравословното напредване в града и финансираха изработването на велосипедните паркинги. Признателни сме и на Метрополитен, които помогнаха с монтирането на оборудванията по другите метростанции, както и на Cycle Gets, които създадоха новите стойки. Важно е да подчертаем, че страхотната облага за всички софиянци е изцяло безвъзмездна за Столичната община. Заедно доказахме, че положителните дела в изгода за хората могат да сплотяват бизнеса, жителите и институциите. За тази доста месечната работа безпределно им благодарим. ” – съобщи Борис Бонев.

Независимият общински консултант пристигна с колело си на събитието и бе първият ползвател на новите паркинги за колела. “Каня столичани да дадат късмет на градския превоз и велосипедите. От Спаси София осъзнаваме добре, че изискванията са надалеч от идеални, само че ние няма да се откажем да вършим всичко по силите си, с цел да подобрим другите възможности за напредване в София. Точно този план ми дава убеденост, че след локалните избори, градът ни ще може да стартира интензивно да се развива и да става по-комфортен за живот. Заедно с останалите специалисти в организацията имаме десетки съответни оферти, с които бързо и сензитивно ще подобрим напредването в столицата, без значение дали се движим пешком, с велосипед, градски превоз или кола. ” – приключва решително Борис Бонев.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР