От социалното министерство категорично отричат да се подготвя Закон за

...
От социалното министерство категорично отричат да се подготвя Закон за
Коментари Харесай

Социалното министерство опровергава фалшиви новини за отнемането на деца

От общественото министерство изрично отхвърлят да се приготвя Закон за детето, оповестиха от МТСП. В известието малко по-надолу пишат, че е спряна работата по Националната тактика за детето.

" Към сегашния миг план на сходен нормативен акт не съществува и не се приготвя. В тази връзка министерството отхвърля манипулативните внушения, че на обществените служащи се дават нови пълномощия да " лишават деца ", оповестяват от ведомството на Бисер Петков.

Според известието главният приоритет в работата на обществените е децата да се отглеждат от своите майки и татковци.

" Показателен образец в това отношение е активността на обществените служащи по предварителна защита на изоставянето. Благодарение на техните старания през 2018 година 1733 деца са останали да живеят в своето родно семейство ", пишат от МТСП.

От ведомството на Бисер Петков се опълчват и против " подправените вести и спекулативни тълкования, свързани с плана на Националната тактика за детето, които разпалват неоснователни страхове измежду родителите. Припомняме, че работата по документа е спряна ", пишат от министерството. Те още веднъж твърдят, че целят поддръжка на родителите, с цел да обезпечат най-хубавата среда за развъждане на децата си.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР