От Софийската градска прокуратура /СГП/ обявиха, че са задържали Васил

...
От Софийската градска прокуратура /СГП/ обявиха, че са задържали Васил
Коментари Харесай

Васил Божков е задържан за 72 часа

От Софийската градска прокуратура /СГП/ оповестиха, че са задържали Васил Божков за период до 72 часа . Това стана ясно от прессъобщение на държавното обвиняване, което гласи:

„ На 25.08.2023 година обвиненият В.Б., разгласен за интернационално търсене, се е явил непринудено пред органите на Министерство на вътрешните работи на Граничен контролно-пропусквателен пункт „ Летище София “. Спрямо същия по досъдебни производства, водени в Софийска градска прокуратура /СГП/, има наложена мярка за процесуална насила задържане за период до 72 часа.

В тази връзка СГП и Следственият отдел при СГП са подхванали всички законови условия по предявяването на обвиняванията по отношение на В.Б., като в границите на разпита му в качеството на обвинен той има право да даде пояснения. Предстои наблюдаващите прокурори да внесат искане пред Софийския градски съд за установяване на мярка за неотклонение „ задържане под стража “.

С оглед на това, че В.Б. има качеството на очевидец по друго досъдебно произвеждане, водено в СГП, по което са изпращани молби за интернационална правна помощ, като същите не са били изпълнени, следва призоваването на лицето за разпит в качеството му на очевидец по наказателното произвеждане. “

Припомняме, че самолетът, с който Божков пътува кацна на Терминал 2 на летище София към 15:00 часа . Още на пистата предприемачът беше посрещнат от гранични служители на реда, които споре процедурата го водиха за медицински прегледи и му връчиха призовката, че е търсен.

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР