От снощи и през цялата нощ до момента в област

...
От снощи и през цялата нощ до момента в област
Коментари Харесай

Пороите в Монтанско продължават, покачват се нивата на реки и язовири

От нощес и през цялата нощ досега в област Монтана вали натоварен дъжд, повишават се равнищата на реки, язовири и подпочвени води.

За момента няма потърпевши и бедстващи хора, съобщи за Българска телеграфна агенция регионалният шеф на Монтана Валери Димитров.

С хидропомпи на Областната дирекция „ Пожарна сигурност и отбрана на популацията “ от Монтана се намаляват равнищата на язовир „ Клисурица “ до село Клисурица в община Монтана и на язовир „ Смирненски “ до село Смирненски в община Брусарци.

От двата водоема се изпомпва вода, с цел да не прелеят и за момента няма такава заплаха.

В село Боровци в община Берковица се отводняват три къщи, които се намират до отводнителен канал.

От дъжда през нощта въпросният канал е повишил доста равнището си и е почнал да цялостни с вода изби и дворове на къщи наоколо до него. Един трудноподвижен човек от тези къщи е изместен от първия етаж на дома си на втория, с цел да се избегне заплахата от заливане на етажа.

" Радостно е, че в Берковица, където на 1, на 4 и на 12 юни имаше поройни дъждове и наводнения, през тази нощ не е валяло интензивно и няма нови вреди ", съобщи регионалният шеф.

В момента там работят към 100 бойци от българската войска с багери и самосфали, а също екипи на общината, на Областното пътно ръководство от Монтана и на пожарната. Продължава разчистването на речни корита, дерета, улици, отводняване на къщи.

До момента няма сигнали за наводнения и нови провали от дъжда в останалите елементи на района, разгласи Валери Димитров.

Той заяви, че равнището на Дунав в ломския сектор на реката е обикновено и е надалеч от сериозните стойности. Язовир „ Огоста “ край Монтана, който е вторият по величина у нас и на Балканите, също не основава заплаха от наводняване.  

По темата
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР