От служебното правителство очаквам неуспешен опит за възстановяване доставките от

...
От служебното правителство очаквам неуспешен опит за възстановяване доставките от
Коментари Харесай

Експерт: През новия отоплителен сезон парното няма да поскъпне

От служебното държавно управление чакам несполучлив опит за възобновяване доставките от " Газпром ", който да приключи по доста комичен метод. През новия отоплителен сезон парното няма да нарастне в допълнение. Това разяснява енергийният специалист Васил Начев за предаването " Офанзива " по NOVA NEWS.

" Сделката за седемте танкера полутечен е под изискване - идващото държавно управление да се съгласи, че договорката е задоволително преференциална и да обезпечи терминали, на които да бъде разтоварен. Подготвят се псевдотаблици по какъв начин Хенри Къб е на ниска цена, а крайната цена - доста висока. Това е следващият опит за привличане на внимание и да ни убеди, че без съветски газ не може да съществуваме ", съобщи той. И добави, че няма за какво България да заплаща за неупотребен газ на " Газпром ". А по-скоро " Булгаргаз " би трябвало да предяви искове по нарушение на контракта за пропуснати изгода.

По думите му защото газът е с референтна цена Хенри Хъб, следва да се види каква ще е наградата сред нея и добавката. " Тя най-много може да бъде 110%. Вчера цената беше 30 $, би трябвало да прибавим 16 за втечняване и превоз. 110% върху тези 30 прави към 70 $. На цена като включим 16-те, най-много до 80 $ може да пристигна газът на терминала. В взаимозависимост от газопреносната система имаме някъде към 5-6 лв. на мегаватчас за превоза ", разкри Начев.
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР