От Словашкия футболен съюз официално обявиха, че са удължили договора

...
От Словашкия футболен съюз официално обявиха, че са удължили договора
Коментари Харесай

Словакия разкри при какви условия пусна треньора си на Наполи

От Словашкия футболен съюз публично оповестиха, че са удължили контракта на своя селекционер Франческо Калцона до края на 2025 година, с автоматизирана алтернатива за удължаването му до завърщването на Мондиал 2026, в случай че националният тим успее да се класира за шампионата.
Прочетете още
Впоследствие обаче предходната неделя от Наполи са се свързали с футболния съюз с молбата да им бъде позволено да назначат Калцона за собствен краткотраен ментор след уволнението на Валтер Мадзари. След интензивни договаряния сред двете страни се е стигнало до единодушие треньорът да съвместява отговорностите си към националния отбор на Словакия с новата си работа в италианския първенец. От футболната централа разкриха при какви условия са разрешили на италианския експерт да поеме “партенопеите ”.

“1. Споразумението е лимитирано във времето с интервала от 19.02 до последния мач на Наполи в Серия А или Шампионска лига за сезон 2023/24.

2. Треньорът е задължен да извършва всички договорни отговорности, произлизащи от настоящия си договор със СФС.

3. Наставникът постоянно ще бъде разполагаем на словашкия народен тим, само че не извънредно, по време на датите за националните отбори, избрани от интернационалния футболен календар, в това число и персоналното му наличие на конференцията му преди мартенските мачове на словашкия народен тим ”, се споделя в изказването на футболния съюз.

Оттам подчертаха, че могат да скапват договорката си с Наполи когато и да е при неспазване на някое от посочените условия. Също по този начин от СФС признаха, че “това нетипично решение, може да провокира безпокойствие измежду футболната общност ” в Словакия, само че се оправдаха с огромната обвързаност на Калцона към неаполитанския клуб, където е бил асистенс на Маурицио Сари и Лучано Спалети. Съобщението на футболната централа приключва с уверението, че цели на селекционера остават националният тим и подготовката за присъединяване му на Евро 2024.

 
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР