От следващия петък пенсионерите ще взимат минимум 467 лева.Това е

...
От следващия петък пенсионерите ще взимат минимум 467 лева.Това е
Коментари Харесай

От следващия петък пенсионерите ще взимат минимум 467 лева

От идващия петък пенсионерите ще взимат най-малко 467 лв..

Това е 10 % нарастване на минималната пенсия плюс 60-те лв. добавка. 

Междувременно оптималната ще се усили 2 пъти тази година. От 1 юли ще стане 2000 лева, а от 1 октомври 3400. В залата ръководещи и съпротива се скараха за добавката – дали да остане трайно в пенсиите или да се дава настрана за избран интервал от време, стана ясно по време на бюджетната комисия.

„ Тези Коронавирус добавки би трябвало да бъдат транспонирани в обществена помощ, която да се дава на най-уязвимите. За мен е притеснително това, което всички заобикаляте в изявленията си, а точно предлагането тази добавка от 60 лева да се дава на всеки ”, сподели Деница Сачева от ГЕРБ.

 „ Тази Коронавирус добавка да стане част от пенсията, тъй че няма да има на понижение на прихода ”, изясни Искрен Арабаджиев от „ Продължаваме Промяната ”.

„ Тези 60 лева нямат нищо общо с осигурителния принос. Те се прибавят към размер на пенсията, който има нещо общо с приноса ”, разясни Хасан Адемов от Движение за права и свободи.

 „ Всички депутатите се хвалеха с актуализацията, което значи,че сме официализирали „ замърсяването на пенсиите ”, разяснява Любомир Каримански от Има Такъв Народ.

На второ четене комисията одобри и бюджета на Здравната каса, съобщи Нова тв.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР