От следващата учебна година започва още по-активна работа за привличането

...
От следващата учебна година започва още по-активна работа за привличането
Коментари Харесай

Създават екипи за превенция на отсъствията в детски градини и училища

От идната образователна година стартира още по-активна работа за привличането и включването на децата и учениците в просветителната система. За задачата детските градини и учебните заведения в страната ще образуват непрекъснати екипи за предварителна защита на отсъствията без уважителни аргументи. Това оповестиха от пресцентъра на Министерството на образованието и науката.

В тях могат да влизат и учителите, които се грижат за приобщаването на деца към системата. При нужда новите екипи ще действат ежедневно, плануват промени, препоръчани за публично разискване от Министерството на образованието и науката.

Дейността на екипите за предварителна защита ще е ориентирана към понижаване на риска от отпадане. Експертите ще посещават домовете на отсъстващите по неуважителни аргументи деца и възпитаници, като обходите ще се вършат още след регистрирането на отсъствията. Също по този начин се планува да се работи интензивно с родителите, с цел да се обезпечава присъединяване на децата и учениците в просветителния развой. Екипите ще бъдат подпомагани и отсега нататък от представители на общините, дирекциите " Социално подкрепяне " и Министерството на вътрешните работи.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР